Report z prvního jarního zápasu!

 

 

 

Po dlouhé zimní přestávce konečně začalo o tomto víkendu jarní pokračování nejvyšší fotbalové ligy. Sešívaní začali jarní část na severu Čech, konkrétně v Liberci. A Tribuna Sever pojala výjezd do Jizerských hor ve stylu zimních radovánek. Kolem desáté hodiny dopolední se u Edenu schází devadesátka slávistů s lyžemi, boby a další zimní výbavou. Po příjezdu na parkoviště pod Ještědem, kde už na každém kroku hlídkují policisté, dokonce i na vrcholku, se s dalšími auto výletníky vytvoří zájmové skupinky. Některé se baví lyžováním, jiná bobováním střídavě na sněhu a asfaltu, skupina alpinistů si vyšlápne na vrchol a cestu dolů si urychlí sbíháním černé sjezdovky, další obsadí přilehlé kiosky a restaurace. Jelikož se jednalo o první jarní zápas, očekával se slušný počet sešívaných. Realita ale předčila očekávání a pokladny hlásily několik desítek minut před zápasem vyprodaný hostující sektor s kapacitou 650 míst. Slávisté tedy skupovali vstupenky do přilehlých částí stadionu a celkový počet aktivních slávistů se zastavil na počtu blízkém tisíce hlav. Díky sobotnímu provozu libereckých hudebnin byla i výbava bubeníka kompletní a zápas mohl začít.

Od začátku se fandí výborně, a jelikož se Slavia dostává už ve čtvrté minutě zásluhou Milana Škody do vedení, jde support ještě nahoru. Liberci se podaří srovnat, ale na to Milan Škoda odpoví dalšími dvěma góly v rozmezí dvou minut a do kabin se jde s dvoubrankovým vedením. Gólů v síti libereckého gólmana mohlo být více a o poločasové přestávce je zajímavé sledovat nevěřícné pohledy slávistů, jestli tohle je opravdu Slavia a nespletli si zápas. Druhý poločas už taková herní hitparáda není, slávisté se zatáhnou a drží výsledek, ale slabě hrajícím domácím se nepodaří gólově prosadit. Fandění s blížícím se koncem nabírá na obrátkách a famózně zní zejména stupňovaný, dělený pokřik SLAVIA – DO TOHO. Při představě zaplněného Severu, případně i spolupráce východní tribuny, to slibuje pěkný hukot. Jediným stinným momentem bylo nezrealizování připravené choreografie díky zmatkům při odjezdu autobusů. Její čas ale přijde. V průběhu zápasu a na konci zahoří nějaká pyrotechnika, ale nic významného. Po zápase slávisté v poklidu odjíždí směr hlavní město zapít povedený zápas.

Prodloužit dobrou náladu v řadách slavistických fanoušků budou mít borci v sešívaném tuto sobotu domácím utkáním s Teplicemi, více se dočtete zde:

http://www.slaviaultras.cz/t/55043-V-sobotu-vsichni-do-Edenu-vsichni-na-sever.html

Takže v sobotu všichni do Edenu!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Šárka (TS)

Video: Vltava (Sešívky z Příbramska)

23.02.2015 Chemik 0

Komentáře