Reportáž z prvního domácího zápasu sezóny.

Už od začátku zápasu bylo jasné, že si do Edenu nenajde cestu takový počet slávistů, jaký jsme očekávali. Lepší termín pro domácí utkání, než je neděle 17:00, si snad nikdo nemůže ani přát, přesto se na fotbal do Vršovic na první domácí zápas nové sezóny vydalo pouze necelých 7 000 fanoušků. Hanba všem, co nedorazili! Svoji reputaci můžete (musíte) napravit buď v pátek, kdy hraje Slavia od 20:15 v Brně, nebo až příští neděli 16. 8., kdy se znovu v stejný termín utkají sešívaní v Edenu s Jihlavou.

 

I přes nízkou návštěvu a brzký inkasovaný gól do sítě pražského velkoklubu panuje od začátku utkání, zejména na severní tribuně, dobrá atmosféra. Ta se po rychlém otočení zápasu po gólech Milana Škody a Honzy Mikuly mění místy až ve fanatické fandění, které si musejí užívat všichni přítomní slávisté.

 

Přesně ve chvíli, kdy se rozhodneme provést první choreografii, se bohužel vybije baterie v mikrofonu a celotribunové choreo se musí dirigovat rozbitým megafonem. Nakonec naštěstí vše dopadá poměrně dobře - třísektorovou kartoniádu, kde je zobrazené srdce doplňují červenobílé plachty na krajích Tribuny Sever. To celé doplňuje nápis „V našem srdci je jedině Slavie“.

 

Ve druhém poločase už je i díky vyrovnávací brance Slovanu fandění vlažnější, objevují se ale i světlejší chvilky, kdy bouří skoro celý stadion. Na tento poločas je přichystaná choreografie pro jednoho z nás - pro velkého fanouška Slavie, který chodil na Slavii spoustu let. Pro fanouška, který se hrdě rval za červenobílé barvy a který ještě nedávno chodil mezi nás na Tribunu Sever. Během letní pauzy ale bohužel podlehl těžké nemoci a odešel na onen svět. Kartoniádu s jeho iniciály doplněnou o plachtu s jeho portrétem a nějakými bengálskými ohni si určitě zasloužil. Odpočívej v pokoji, Péťo!

 

V závěrečných minutách čelila Slavia velkému tlaku ze strany Liberce, kterému naštěstí odolala a ubránila tak remízu 2:2. To ocenili i fanoušci a závěrečná děkovačka s hráči stála za to. Děkujeme také všem, kteří nám po zápase pomohli uklidit věci, moc nám to pomohlo a ušetřilo nám to spoustu času! Doufám, že v příštích zápasech se Vás najde ještě víc!

 

V pátek nás čeká Zbrojovka Brno, kam vypravujeme autobus, týden nato přivítáme v neděli od 17 hodin doma Vysočinu Jihlava! Pojďme ukázat, že na Slavii nás bude chodit více, než pouhých 7 000! Ti, kteří jste dosud na žádný zápas nedorazili, nenechte se zahanbit a koukejte dorazit!

 

Slavia je věčná!

 

Video: Blueflash (Tribuna Sever), Vltava (Tribuna Sever), supporters.cz

Fotogalerie

04.08.2015 Krasoň Vašek

Komentáře