Článek, fotky a videa z výjezdu do Liberce pozdě, ale přece...

 

 

Slavia své další ligové utkání odehrála v neděli ve 20:15 v Liberci. TS neorganizovala žádný výjezd, kromě autobusu fanklubu tedy všichni vyrazili na vlastní pěst. V Liberci se vždy sejde slušný počet slávistů, ale skutečný počet ještě předčil naše očekávání.

Již když jsme vjeli do Liberce, po ulicích se procházeli slávisté v dresech, pohodová atmosféra se přenesla i k sektoru, kde byl k vidění čilý slávistický společenský ruch. Stánek se suvenýry, okolní hospody plné slávistů, zkrátka hezký nedělní podvečer.

Slávisté nakonec celý sektor vyprodali (podle místní prodavačky něco kolem 500 lístků, oficiální kapacita je 550 míst). Další slávisté se do sektoru dostali i na lístky na vedlejší tribunu. A po celém stadionu bylo mnoho sešívaných. Ti, co seděli nejblíž slávistickému sektoru se sympaticky aktivně zapojovali do fandění.

První poločas byla atmosféra z naší strany velmi dobrá. Sektor svlečený do půl těla, kvalitní fandění, vstřelená branka, eufórie, vše z toho hřálo (i když v tom počasí spíše chladilo) slávisty na duši.

O příjemnou vsuvku se postarali také místní hasiči, kteří o půli kropili sektor vodou, což v tomto počasí přišlo velmi vhod.

Druhou půli začali hráči na hřišti velmi špatně a Liberec brzy otočil výsledek na 2:1. Marná pak byla snaha opět alespoň vyrovnat. Průběh zápasů je stále stejný. Nehrajeme špatně, ale pořád nám chybí nějaký rozdílový hráč, ikona. Hráči jezdí po zadku, ale sráží nás chyby a nedaří se nám misku vah převážit na naší stranu.

Výsledku na hřišti odpovídalo i fandění, které nebylo špatné, ale první půli bylo daleko lepší. Místa byly kvalitní, ale trápení na hřišti se přeneslo i na nás.

Pozitivem byla jednoduchá choreografie. Při červeném tlačítku červené a stříbrné fólie stály. Když se však tlačítko proměnilo na zelenou, do fandění se kartony začaly pohybovat. Nejdříve byly nahoře stříbrné, pak červené, barvy se měnily, pak se s kartony mávalo, bouřilo, jednoduché, ale efektní.

Rádi bychom využili tuto zkušenost i v dalších utkáních a opět oživily choreografie novým prvkem, který vypadá fantasticky. Spolupráce byla skvělá, jen tak dál...

Utkání nakonec výsledkem 2:1 i skončilo. Bohužel. Ani v druhém utkání jsme nedokázali vybojovat vítězství, i když jsme měli dobře nakročeno. Nezbývá nic jiného, než porazit Sigmu v pondělí na našem stadionu. Utkání to bude těžké, protože ani Sigma ještě nedokázala vyhrát, co víc, dvakrát prohrála.

Je na nás, abychom Slavii podpořili a včas zvrátili nelichotivé úvodní výsledky a začaly Slavii posouvat směrem vzhůru.

V pondělí všichni na stadion, hraje Slavia!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS),

Video: Vltava (MSFO), Blueflash (TS),

Fotogalerie

  • Slovan Liberec - Slavia Praha (Vašek 2013) 1.jpg
  • Slovan Liberec - Slavia Praha (Vašek 2013) 2.jpg
  • Slovan Liberec - Slavia Praha (Vašek 2013) 3.jpg
  • Slovan Liberec - Slavia Praha (Vašek 2013) 4.jpg
  • Slovan Liberec - Slavia Praha (Vašek 2013) 5.jpg
  • Slovan Liberec - Slavia Praha (Vašek 2013) 6.jpg
  • Slovan Liberec - Slavia Praha (Vašek 2013) 7.jpg
  • Slovan Liberec - Slavia Praha (facebook) 1.jpg
  • Slovan Liberec - Slavia Praha (facebook) 2.jpg
02.08.2013 Tribuna Sever 25

Komentáře