Slavia dokázala i podruhé v řadě vyhrát a v Edenu porazila úřadujícího mistra v Liberce. Před tristní návštěvou se také představil navrátilec Rudi Skácel...

 

Sobotní den nezačal úplně ideálně, když slávistický dorost do 19-ti let prohrál na domácím hřišti v Edenu s rivalem ze sparty 0:3 a to i přesto, že byl celý zápas lepším týmem, vytvořil si více šancí, nedokázal však žádnou proměnit a nepomohla k tomu ani čtyřicítka slávistů, která přišla dorostence aktivně podpořit.

Po potupné porážce jsme věřili, že nám radost udělá alespoň naše áčko. Krásné slunečné počasí vládlo nad pražskými Vršovicemi, kde to však úplně nevypadalo, že se hraje prvoligový zápas. V okolí stadionu rozhodně nebylo tak rušno, jak by člověk v takovém počasí a termínu očekával. Většina se asi jela radši podívat na chatičky...

V Edenu se podle oficiální zprávy sešlo 5999 diváků, o čemž však směle pochybujeme, protože návštěva byla určitě nižší, než na posledním utkání s Boleslaví, odhadovali bychom to tak na 4500 diváků.

Fandění bylo od začátku průměrné, takové nemastné, neslané. Fotbal nám moc radosti také nedělal, tak byla atmosféra taková ospalá. Po vstřelené brance se na chvíli zlepšila, ale žádná sláva.

Připraveny byly nápisy proti společné lize se Slováky, protože takový projekt by nám rozhodně nepřinesl nic pozitivního. Jsme pro vyřazovací část poháru se Slováky, ale ne pro ligu! Vyjádřili jsme také názor na to prase, co si říká předseda fotbalové asociace.

Druhá půle začala mírným tlakem Slovanu, průměrnou atmosférou z naší strany, ale také obdrženou brankou. Nevím proč, ale v ostatních minulých zápasech bych propadal skepsi. V sobotu jsem však cítil, že to hráči ještě strhnou na svou stranu, což se také potvrdilo a Dávid Škutka svým prvním ligovým gólem rozhodl o vítězství.

Když pak novopečený tatínek Karol Kisel rozvlnil síť potřetí, oslavy v našem sektoru mohli vypuknout naplno. Zpívali se chorály, na které v minulosti nebyla úplně nálada, fandění se rozhodně zkvalitnilo a místy se zapojovali i ostatní diváci na stadionu (i když pořád spíše sporadicky, rozhodně je to škoda).

Připravena byla jedna choreografie, která snad poprvé od fungování v Edenu nevyšla tak, jak měla kvůli nízkému počtu slávistů na tribuně. Očekávali jsme tradičně 3 plné sektory na tribuně, což se však nepotvrdilo a tak kartoniáda zejména v rozích a vrchní části tribuny nevyšla podle představ.

Choreografie byla připravena pro poslední staronovou posilu našeho týmu - Rudu Skácela, který se ještě mohl odvděčit gólem, jeho střelu však zastavil pozorný gólman Liberce.

Výsledek jsme si až do konce spolehlivě pohlídali a hráči si konečně doma společně s fanoušky mohli užít vítěznou děkovačku, která i přes podprůměrný počet slávistů v kotli byla výborná!

Hra rozhodně nebyla ideální, výsledek 3:1 však rozhodně opět zvýší sebevědomí hráčů a my věříme v další kvalitní výsledky!

Libereckých přijelo asi 80. Místy byli i slyšet, ale hodnocení bych raději nechal na někom, kdo seděl uprostřed stadionu, na severu, kde se fandilo, jsem o nich moc nevěděl. Prezentovali se obouručními vlajkami, pár mávačkami a celkem hezky ověšeným sektorem. Připojili se k nám údajně při skandování na Peltu a občas to vypadalo, že to i u nich žije. Rozhodně však zklamání na úřadujícího mistra.

V dalším zápase nás venku čekají trápící se Teplice. Hraje se až za 14 dní a tak můžeme začít s předstihem plánovat výjezd. Choreografie a vše potřebné je připraveno, do Teplic uděláme TS busy! Ať vyjedou alespoň 3!

Více info v nejbližších dnech na stránkách.

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS),

Video: Vltava (MSFO), Bluflash (TS),

Fotogalerie

  • Slavia Praha - Slovan Liberec (Vašek 2013) 1.jpg
  • Slavia Praha - Slovan Liberec (Vašek 2013) 2.jpg
  • Slavia Praha - Slovan Liberec (Vašek 2013) 3.jpg
  • Slavia Praha - Slovan Liberec (Vašek 2013) 4.jpg
  • Slavia Praha - Slovan Liberec (Vašek 2013) 5.jpg
  • Slavia Praha - Slovan Liberec (Vašek 2013) 6.jpg
  • Slavia Praha - Slovan Liberec (Vašek 2013) 7.jpg
  • Slavia Praha - Slovan Liberec (Vašek 2013) 8.jpg
18.03.2013 Tribuna Sever 24

Komentáře