Nedělní odpoledne jsme tentokráte strávili v severních Čechách, konkrétně v Liberci. A výjezd to byl celkem povedený, škoda jen ztracených dvou bodů na hřišti...

 

Na půdě libereckého Slovanu se nám v historii většinou poměrně dařilo a tak jsme byli zvědaví, jak se nám na hřišti úřadujícího mistra povede tentokrát. Nejlépe střílející týmy naší ligy slibovaly útočný fotbal, což se však nakonec bohužel nevyplnilo.

Před turnikety přišel ke skupince slávistů hlavní pořadatel a hledal Strašáka. Toho se mu po chvíli skutečně podařilo najít a slovy "To místo na plotě je připraveno, jen dávejte pozor, abyste nespadnul a nemuseli jsme volat rychlou, jinak vše bez problémů." s úsměvem odkráčel. No, co dodat - kéžby to takto vypadalo všude :-)

Od prvních minut to ve slávistickém sektoru vypadalo tragicky. Ještě pět minut před začátkem byla každá 5 sedačka v sektoru volná a zdálo se, že padne historicky nejhorší návštěvu slávistů v Liberci.

Nakonec se však vše zvládlo a do sektoru si našlo cestu přibližně 250 sešívaných. Počet to sice není nijak zázračný, spíše se jednalo o velké zklamání, přesto byla nálada o dost veselejší než  deset minut před výkopem. Další slávisté byli i na okolních tribunách a velké množství také obsadilo místa na hlavní tribuně.

I přes bídný počet slávistů se od prvních minut spustilo velmi kvalitní fandění, do kterého se zapojoval snad každý v sektoru a chvílemi i slávisté na vedlejších tribunách. Rozhodně se jednalo o jedno z nejlepších fandění za poslední výjezdy!

V sektoru panovala skvělá atmosféra, všichni přítomní se bavili a jen škoda, že se hráčům na hřišti nepodařilo vstřelit branku. Žádný z chorálů se v první půli neopakoval, některé zněly stadionem velmi dobře, což hodnotili zejména slávisté na hlavní tribuně.

Druhá půle bohužel tak kvalitní jako ta první nebyla, přesto jsme byli hodně slyšet a vytvořili tak na svůj počet kvalitní atmosféru. Choreografie nebyla připravena žádná, protože jsou produkce v sektoru hostů v Liberci zakázány.

Hráči předváděli atraktivní, kombinační fotbal a po většinu zápasu jsme, ostatně jako tradičně v této sezóně, soupeře přehrávali. Stejně tak tradiční byl i výsledek, když 4 zápas ze 6 možných skončil remízou, po výsledcích 3:3, 2:2, 1:1 přišla tentokrát na řadu remíza 0:0. Věřme, že výčet remíz tímto výsledkem skončí a dočkáme se již jen vítězných zápasů. Rozhodně na to máme!

Hráčům bylo poděkováno za předvedený výkon a přívítána byla také nová akvizice - Tomáš Mičola. Na hřišti na něm byla vidět mírná nervozita, velká chuť, ale také dlouhá pauza bez ostrých utkání. Snad se mu bude dařit v budoucnu lépe. Každopádně - Tomáši vítej!

Domácí si před utkáním připravili choreo složené ze znaku klubu s výčtem letopočtů, ve kterých získali titul, modrých kartonů a nápis "To už nám nikdo nevezme". Druhý nápis "10 statečných a 1 nešťastný" jsme příliš nepochopili a třetí produkcí byly nápisy vtipně reagující na špatnou bilanci s bývalým klubem našeho současného trenéra, Teplicemi a nápis "Nenechte Radu stát se (S)strašákem". Po celý zápas poměrně kvalitně fandili, jen s většími prostoji než sešívaní.

Po reprezentační pauze nás čeká v týdnu utkání s Teplicemi. Každý má dost času na to vzít si volno, případně si udělat čas. V pauze se postaráme o přípravu nějaké hezké choreografie a po dvou kvalitních zápasech na tribunách by na tom následujícím neměl nikdo chybět!

Ve středu 19.9. od 18:00 všichni do Edenu!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS), slavia.cz,

Video: Blueflash (TS),

 

Fotogalerie

  • Liberec - Slavia Praha (Vašek 2012) 1.jpg
  • Liberec - Slavia Praha (Vašek 2012) 2.jpg
  • Liberec - Slavia Praha (Vašek 2012) 3.jpg
  • Liberec - Slavia Praha (Vašek 2012) 4.jpg
  • Liberec - Slavia Praha (Vašek 2012) 5.jpg
  • Liberec - Slavia Praha (slavia.cz) 1.jpg
  • Liberec - Slavia Praha (slavia.cz) 2.jpg
02.09.2012 Tribuna Sever 23

Komentáře