Po návštěvě Ekvádoru Inženýr sepsal i své zážitky z Guatemaly....

 

 

Návštěva tohoto utkání bylo těžkým omylem, takže v krátkosti. Na stadion Matea Florese pro 30 000 diváku dorazilo podle našeho odhadu asi 3 500 fanoušků. Vzhledem k počtu fanoušků na stadionu nemá ani cenu popisovat jejich fandění, trošku to připomínalo naše na Strahově.

C.S.D Municipal je přitom nejúspěšnější a nejpopulárnější klub Guatemaly. Xelaju vedlo asi po 30 minutách 0-1, pak následoval asi 40 minutový výpadek el.proudu takže celý stadion zůstal po celou tuto dobu v úplné tmě. Během této přestávky asi někdo pošteloval rozhodčího, protože pak nastřílel marný Municipal soupeři 4 góly. Odešli jsme asi 10 minut před koncem utkání za stavu 4-1.

Hlavní ultras skupinou Municipalu je Ultra Roja. Největším rivalem pak městský konkurent C.S.D. Comunicaciones. Při derby mezi těmito kluby dochází pravidelně k násilnostem při kterém fanoušci používají bodné a někdy i střelné zbraně. Je to tam docela divočina. Ono není ani divu když Guatemale City patří lichotivé 9. místo v žebříčku nejnebezpečnějších měst světa.

Navíc zde operují gangy jako Mara Salvatrucha nebo M-18. Ochranky jsou zde velmi žádané zboží, při návštěvě města je uvidíte, jak hlídají i v úplně obyčejných putykách či obchodech. Pokud někdo navštíví Guatemalu, jediné utkání které stojí za návštěvu, je právě derby mezi Municipalem a Comunicasiones ale pro vlastní bezpečnost doporučuji koupit si dražší lístky na hlavní tribunu.

Fotogalerie

  • Guatemala 1.jpg
  • Guatemala 2.jpg
  • Guatemala 3.jpg
10.02.2012 Inženýr 23

Komentáře