Ano! Poslední utkání před reprezentační pauzou dopadlo nejlépe jak mohlo - drtivou výhrou. Téměř jedenáct tisíc fanoušků mohlo také mimo jiné sledoval žádost o ruku, která nakonec dopadla nejlépe jak mohla! Tečku za celým odpolednem v Edenu přidal Mick van Buren, který po svém skvělém výkonu vedl děkovačku!

Slavii před reprezentační pauzou čekala poslední možnost, jak se pořádně rozstřílet. Do Edenu přijela Mladá Boleslav, kterou koučuje bývalý trenér sešívaných Dušan Uhrin mladší. Zatímco sešívaní se dosud trápili "jen" neefektivitou před brankou soupeře, hosté měli mnohem větší problémy. Ani jednou nevyhráli, gólově to také nebylo ono a kromě jednoho bodu za remízu neměli vůbec nic. Za to svěřenci Jaroslava Šilhavého měli v hlavě zdravou agresi a hnala je vpřed nepovedená odveta s Apoelem, kdy sice dominovali, ale gól nedali. Do zápasu nemohla nastoupit hned čtveřice hráčů - Deli, Škoda, Stoch a Bílek. Utkání se hrálo v dobrý čas, dalo se tedy očekávat, že by do Edenu i přes vyšší cenu lístků dokázal zavítat slušný počet fanoušků. Prvotní dojem při pohledu na prořídlé tribuny odvál rychle, utkání sledovalo vcelku slušných téměř jedenáct tisíc diváků.

Útočná sestava započala své ofenzivní tažení již v úvodu zápasu, konkrétně ve čtvrté minutě, kdy prudce před bránu centroval Frydrych. Jeho přihrávku na poslední chvíli dokázal před van Burenem odvrátit bek hostů. Lehce nadprůměrný support vynesl do kvalitnějších končin centr Hušbauera, který po čtvrthodině hry našel hlavu Micka van Burena a ten hlavou poslal Slavii do vedení! Zároveň to byl první gól nizozemského bijce v lize. Hosté našli první okno v naší obraně až po půlhodině hry, kdy sluncem zaslepenou Tribunu Sever vyděsil Chramosta, který po pasu za obranu mířil mimo tři tyče. Na druhé straně napřáhl tvrdě ke střele Souček, kdy jeho pokusu chybělo pár čísel.

Konec první půle se blížil a Slavia stále hrozila svými útoky. Tento vedl Bořil, jenž posunul balon ke Zmrhalovi. Slávistický odchovanec moc dobře věděl co dělá a po navedení míče poslal přesnou přihrávku na van Burena a ten se již podruhé nemýlil! Hosté se ještě snažili odpovědět, když pálili z vápna těsně vedle naší brány. Do konce poločasu se už nic nestalo a tak šli naši borci do kabin za dvoubrankového vedení.

Mezitím co se v útrobách stadionu projednávala taktika na dějství druhé, na Tribuně Sever se jedna dvojice odhodlala k životnímu kroku. Foju, jediný fanoušek Górniku Walbrzych, který udržuje družbu s Tribunou Sever,

na našem stupínku požádal svou dívku o ruku. A povedlo se, řekla ano! Vše následně doplnilo několik ohňů na jejich oslavu. Přejeme hodně štěstí a gratulujeme!

Ve druhé půli hra trochu strádala a žádné vyložené gólovky k vidění nebyly. Fandění se stále drželo v lehčím nadprůměru. První pořádné pozdvižení bylo až v sedmdesáté minutě, kdy měl před téměř prázdnou brankou naservírovaný míč Hušbauer. Ten byl ale v záklonu a než se balon dokázal snížit k jeho čelu, přiletěl stoper Da Silva a balon poslal do bezpečí. Chvíli poté selhal sám před bránou Zmrhal, který svým pokusem netrefil ani prostor mezi třemi tyčemi. Další nebezpečný pokus měl minutu poté Sýkora, který z úhlu jen o kousek minul vzdálenější tyč!

Debut "snů" prožíval v mladoboleslavské bráně gólman Agajev, který svůj nepovedený den pečetil obrovským kiksem. Přikryl mu z úctihodné dálky poslal skákavou malou domů, která ovšem nebyla nijak zákeřná. Uzbekistánský brankář chyboval při zpracování a balon skončil v síti. Slavia tak vedla už třígólovým rozdílem! Poslední hřebíček do rakve týmu našeho bývalého kouče přitloukl deset minut před koncem Sobol, který po centru Bořila na druhý pokus protlačil míč za čáru.

Sešívaní tak dali definitivní sbohem gólové nemohoucnosti a smlsli si na klubu z města škodovek! Následnou děkovačku si vzal do režie po vyvolání fanoušky Mick van Buren, dvougólový střelec, který měl od svého minulého představení nějaký ten čas na trénovaní. I přes našeptávání do ucha nutno uznat, že se náš střelec s českým jazykem vypořádal velmi dobře! Nyní nás čeká reprezentační pauza, po které vyjedeme do Olomouce. Bude to velké, pojeďte podpořit Slavii na Hanou a vytvořme společně domácí atmosféru, která dovede naše borce opět ke třem bodům!

Fotogalerie

27.08.2017 Tribuna Sever KS Photo, Tribuna Sever

Komentáře