Ve 14. kole jsme zavítali na půdu nedalekého Hradce Králové. Reportáž celého výjezdu čtěte v článku...

 

 

 

 

Na výjezd do Hradce se těšil snad každý slávista. Znát to bylo i na počtu vystupujích sešívek v cílové stanici. Přibližně 180 slávistů je na naše poměry velmi slušné číslo! V Mechově nás vřele přivítali davy těžooděnců (jako by jich už nebylo málo z Prahy), nenápadní kriminalisté i senzacechtiví novináři. Město působilo naprosto mrtvým dojmem, zřejmě zapůsobila mediální masáž o příjezdu tisíců krvežíznivých chuligánů z Balkánu. Rozptýleni na několik menších skupinek obsazujeme místní hospody. Další sraz byl vymyšlen až u sektoru hostí....

Tam nás čekají poměrně důkladné kontroly. Je zde i securitka, kterou si najala Slavia. Údajně měli informace, že chceme z tribuny napadnout Franze Kokainistu. Celkem si do sektoru hostí našlo cestu necelých 500 slávistů (v tom 9 přátel z Polska, díky za podporu), což bylo poměrně zklamání. Dalších cca 200 slávistů sedělo v těsné blízkosti našeho sektoru a občasně se i zapojovalo do fandění. Support byl v prvním poločase průmerný, v druhém nepochopitelně upadnul. Snažilo se jen mizivé procenty kotelníků, ostatní se spoléhali nevím na co. Hlavně, že doma každý onanuje nad videi z ciziny. To fandění se jaksi samo neudělá, musíme začít každý u sebe a snažit zapracovat na sobě. Tím se vylepší i celek. Příští kolo přivítáme Baník Ostrava, takže o motivaci bude postráno. Určité předsevzetí si dal i rozeřvávač Strašák. Je na nás mu v jeho úsilí pomoci a ukázat chacharům, kdo je v Edenu "doma".

Sektor hostí byl kompletně ověšen prostěradly proti Strakovi, Platilovi a dalším škůdcům Slavie. Objevilo se i několik vtipných novinek. Za zmínku stojí i menší narozeninové choreo, které předvedli výrostci z RWS. Během utkání se také živelně odpaluje pyrotechnika různého druhu. Škoda, že chyběla větší organizace, mělo by to lepší efekt. Domácích je v kotli na protější tribuně cca 300. K našim uším dolehlo pouze "Slavie, píča je" a "Slavie, hovno je". Zajímavostí je, že po našem odpálení pyrotechniky nám domácí nadávali, aby v zápětí volali "Český fotbal, pro fanoušky". Během zápasu také jejich sektorem prošlo několik slávistů, na což domácí reagují pouze pokřikem "polští židi". Votroci si připravili i nějaké choreografie, ke kterým se snad ani nemá cenu vyjadřovat. K jejich dobru lze přičíst odpálení nějaké té pyrotechniky. Po zápase měli konflikt s ochrankou. Nepodařilo se mi však zjistit proč.

Po závěrečném hvizdu jsme opustili stadion. Rozděluleme se na skupinky, kdy část odjela autobusy na nádraží. Další část procházela město a čekala zda-li nenarazí na domácí raubíře. Nic důležitého se už nestalo a tak v poklidu odjíždíme směr Praha. Výjezd bych ohodnotil lehkým nadprůměrem.

Foto: Vašek (TS),

Video: Vltava (MSFO)

Fotogalerie

  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 1.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 2.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 3.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 4.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 5.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 6.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 7.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 8.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 9.JPG
  • Hradec Králové - Slavia Praha (Vašek 2011) 10.JPG
25.11.2011 Tribuna Sever 23

Komentáře