Další venkovní zápas, tentokráte na půdě Hradce Králové... (Přidáno video!)

 

 

Lehce před dvanáctou hodinou se na pražském hlavním nádraží sešlo přibližně 80 slávistů a asi 2x takový počet fízlů. Po obsazení 3 vagónů proběhla cesta v klídečku a za občasného zpěvu chorálů. Po cestě na každé zastávce přistupovali skupinky slávistů a tak těsně před druhou hodinou odpolední na hradeckém nádraží vystoupilo o něco více než 100 slávistů. Počet to není špatný na to, že většina aktivních lidí vyrazila auty (neznámo proč?!).

Hradec je první město, kde nás policie nechce hlídat a nežene nikam jako stádo a tak po 15-ti člených skupinkách vyrážíme do centra města, kde obsazujeme velké množství restaurací a hospod. Po řádném občerstvení a zpěvu se vydáváme v malých skupinách na stadion.

Ve městě potkáváme v každé uličce, v každém podloubí slávisty a tak bylo jasné, že se nás zde opět sejde solidní počet.

Na 500 slávistů od začátku dobře fandí. Sice bez rozbitého megafonu (už je objednaný nový), i přesto kvalitně. Hradecký stadion je na fandění nejhorší, co může být. Akustika žádná, všude všechno daleko, hnus.

Výbornou organizovanost jsme předvedli, když Strašák nejprve nechal všechny zvednout šály a poté, s úsměvem na rtech, zakřičel "A teď všichni sedačky nahoru!". K jeho velkému údivu se sedačky na hlavami skutečně objevily... :-))

Hráči začali půli výborně a zásluhou Nitrianského se dostali do vedení. To však nevydrželo příliš dlouho a do šaten se odcházelo za stavu 2:1 pro domácí.

Ve druhé půli bylo fandění daleko horší. Bez megafonu došel rozeřvávači hlas, hráči hráli furt stejný hovno, alibista Jarolím hrál klasicky hovno, stejně tak uplakánek Škoda v útoku. Ano, některé zákroky na něj faulem smrdí, ale pokud bude pořád teatrálně padat a simulovat, nikdo mu to pískat nebude.

Trochu oživení do slávistických řad přinesla až pyrotechnika odpálená v 60. minutě zápasu. Moc hezké...

Slávisté nevyhráli ani 16 venkovní utkání, navíc potřetí za sebou prohráli a po nadějném úvodu jsme klesli až na 10. místo, navíc 4 body od sestupového pásma. Hamba!

Děkovačka byla spíše z povinosti a následně se většina slávistů vydala směr domov. U vchodu došlo ještě k menším konfliktům s umrdanci z místní security a s fízli, ale nic velkého. Vlakoví slávisté odjeli přistavenými busy, ostatní se vydali do svých vozů a opustili Hradec.

Domácí fanoušci se zformovali ve svém sektoru v počtu asi 200 - 250 hlav. Za velkou vlajkou v černém oblečení a ve stejných čepicích vypadal jejich sektor velmi dobře. Prezentovali se nejen několika choreografiemi, kdy komentovali ligu fanoušků Deníku Sport, vlastní region a podpořili ukrajinské Ultras, ale také slušnou melou s retardovanou security, která se neštítí jít ani do vlastních fanoušků. Hradecké fandění k nám přiliš slyšet nebylo, ale to hlavně kvůli rozlehlosti stadionu, podle zpráv našeho fotografa fandili solidně po celý zápas.

V dalším kole nás čeká zajímavý soupeř na hřišti i v hledišti. Zejména se však jedná o rozlučku se Standou Vlčkem, což by mělo být poviností každého z nás, takže v pátek v Edenu!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS),

Video: TS, Vltava (MSFO),

Fotogalerie

  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 1.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 2.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 3.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 4.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 5.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 6.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 7.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 8.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 9.JPG
  • Hradec Králové  - Slavia Praha (Vašek 2012) 10.JPG
19.11.2012 Tribuna Sever 0

Komentáře