Slovan Liberec - Slavia Praha

První podzimní výjezd svedl slávistické cesty do Liberce...

 

 

Z Edenu vyráží cca 30 natěšených sešívek do Jablonce na přehradu Mšeno. První zastávka je u letadla na točenou zmrzlinu. Rodinný výjezd pokračuje a po další cestě "náhodou" vetšinu aut zastavuje policie a při "běžné" silniční kontrole se nám snaží výjezd znepříjemnit. Otrávit se nenecháme a pokračujeme v cestě na koupák. Vstup zdarma potěší a ušetřené peníze hned utrácíme za točená pivka. Překvapení je, že se na místě konají závody v plavání. Ihned nominujeme jednoho fanatika a ten se jich účastní. Zaplaval sice 2. nejlepší čas dne, ale kvůli neplatnému startovnímu číslu je diskvalifikován. Přesto sklízí veliké ovace místních obyvatel. Aby byl výjezd přesně v duchu "rodiny s dětmi na fotbal", vyráží několik lidí na prohlídku Jablonce a Liberce. Další objíždí severočeské pamětihodnosti a s foťáky na krku budí dojem nadšených turistů. Zbytek se přemisťuje do Liberce do jedné hospody, kde ladí formu na zápas.

Choreografii jsme nepřipravili. Po minulých zkušenostech by nám nebyla vpuštěna. Při příchodu na stadion jsme zděšeni. Do utkání zbývá cca 30 minut a sektor je prakticky prázdný. Nepochopitelné! Sobota, ideální termín a čas. Směšná vzdálenost z Prahy. První výjezd nové sezony. Kde jste sakra všichni byli? Osobně jsem čekal vyprodaný sektor a stovky slávistů na ostatních tribunách. Realita mě vrátila zpátky na zem. Výhodou je, že se skoro všichni v sektoru znají a většinou jde o lidi, kteří chtějí aktivně fandit. Během prvního poločasu se alespoň sektor hostí zaplňuje. Fandění není vůbec špatné, i když by mělo být intenzivnější a s menšími přestávkami. První branka v naší síti nás ještě více hecuje a support je na vrcholu. Bohužel druhá nás až do poločasu utlumuje. Když Zbyněk "Fackovač" Pospěch s přehledem dává branku z penalty, jedeme zase pořádné pecky. Hra Slavie je plná nepřestností a Liberec si už vítezství vzít nenechá. Domácí jsme jako obvykle díky umístění obou sektoru prakticky neslyšeli. Protilehlá tribuna se úsměvně zapojila až když bylo jasné, že domácí vyhrají. Děkovačka je obvyklá, akorát překvapí účast Standy Vlčka. Kterému bylo v Itálii zatěžko přijít na děkovačky s Parmou a Laziem.

Po zápase se rozhodne pár lidí na památku vyfotit graffiti v sektoru domácích. Při příchodu se však Supras Unisono zamykají do svého skladu. Tak si na fotku bereme alespoň jednu vlajku a nějakou tu šálu. Pár lidí vybíhá ze sektoru a nejvíce akčních je 5 domácích, kteří na nás stříkají pepřák. Pár lidí od nás se s nimi chvilku pošťuchuje, ale díky chaosu a obav z domácích unisono práskačů vyklízíme pole. Povedený výjezd zakončujeme ve vršovických hospodách.   

Foto: bude brzy nahozeno...

Video: Vltava (MSFO),

13.08.2011 Tribuna Sever 23

Komentáře