Taková byla "předsváteční" středa 27.10. Od 15:30 Český pohár na Žižkově proti místní Viktorii, poté přesun na futsalové derby s Bohemians 1905. Nabitý to program...

 

15:30 ve všední den ve středu, takový čas výkopu může určit pouze někdo, komu vůbec nejde o fanoušky. To však bylo ve středu realitou, Viktoria Žižkov se totiž rozhodla utkání odehrát v tomto čase, aby nemusela najímat takové množství pořadatelů a rozsvěcet umělé osvětlení, zkrátka bylo by s tím moc práce, přestože mohli mít po dlouhé době zaplněný stadion. Český fotbal pro fanoušky...

Na stadionu se tak schází o něco více než 1800 lidí, z čehož je stejně většina slávistů. V sektoru pro hosty se pak objevuje cca. 400 - 500 sešívaných. Support je po celé utkání velmi průměrný...

Žižkováci dorazili v plném počtu, dorazila Markéta, Radek, Pavel i Jindřiška, takže jejich počet byl cca. 50 osob. Prezentovali se nějakými těmi vlajkami, ale také nic extra. Na obou stranách se jistě podepsal idiotský termín. Škoda...

Hráči uhráli s druholigovým celkem remízu 1:1, čímž ukázali, že bychom se ve druhé lize rozhodně netratili! V domácím utkání musíme pochopitelně vyhrát a postoupit, pohár je naše jediná šance na jakýž takýž úspěch.

Už v době zápasu se mezi nás dostává informace, že se kolem žižkovského stadionku motají skupinky našich "kamarádů" z Letné.

Po utkání se velká část sektoru hromadně přesouvá na metro na Hlavní nádraží za velké asistence PČR. Kousek od tramvajové zastávky vidíme v projíždějící tramvaji skupinku podezřelých, tak se pár slávistů rozbíhá na zastávku.

Po chvíli zjišťujeme, že se skutečně jedná o mladé sparťany, tak je vyzýváme, aby vystoupili. Někteří z nich se schovávají, jiní dělají, že tam vůbec nejsme, ale z nikoho nevypadne ani hláska. Dva z nás se tak po chvíli čekání vydali do přeplněné tramvaje, padla nějaká ta rána, ale nic velkého (naše ostuda, že ty mrdky nedostaly co proto!). Kvůli kamerám v tramvaji a přijíždějícím antonům raději mizíme z tramvaje, sparťané vyklepávají bobky z kalhot a jede se na futsal.

Po dlouhé cestě konečně naplňujeme sektor v malé hale na Jižním Městě. Po chvíli dohadů u vstupu, kdy pořadatelé chtěli pustit pouze 80 osob, se situace vyřešila a vpuštěno je všech cca. 200 slávistů.

Pivo za 10 Kč, druhý den svátek, červenobílé barvy, to vše dostává slávisty do varu. Od začátku se výborně fandí, není pochyb, kdo je tentokrát v hale "doma". Výbornou úroveň si podpora drží až do poločasu.

Po poločase fandění mírně upadá, i tak je na velmi dobré úrovni. Hráči v dramatickém závěru nedokázali vyrovnat, odešli s prohrou 4:2, ale každý se dobře bavil a hráči jdou upřímně poděkovat fanouškům.

Bohemáků dorazilo jen pár, fandit se občas pokoušeli, slyšet ale příliš nebyli.

Po futsale se většina rozjíždí pokračovat v párty, jiní do svých domovů. Velmi zajímavý den, díky všem, kteří dorazili!

Ať žije Slavia!

 

Záznam futsalového utkání na ČT4 sledujte ZDE!

Foto: Paliol, MíšaSKS,

Video: Vltava (Ultras), Blueflash (Ultras),

Fotogalerie

  • ižkov - Slavia (Míša) 1.jpg
  • ižkov - Slavia (Paliol) 1.jpg
  • ižkov - Slavia (Paliol) 2.jpg
  • ižkov - Slavia (Paliol) 3.jpg
  • ižkov - Slavia (Paliol) 4.jpg
  • ižkov - Slavia (Paliol) 5.jpg
  • ižkov - Slavia (Paliol) 6.jpg
  • ižkov - Slavia (Paliol) 7.jpg
31.10.2010 Tribuna Sever 22

Komentáře