Report, fotky, ale i videa z poměrně akčního zápasu v Hradci Králové sledujte v článku... (přidány fotografie, další budou následovat!)

 

 

V ideálním termínu v neděli od pěti hodin sehrála Slavia utkání v nedalekém Hradci Králové. Poměrně atraktivní výjezd si nenechalo ujít přibližně 800 slávistů + 3 KSG (sektor + další na tribunách). Živo bylo opravdu celý den, ale popořadě...

Někteří sešívaní se scházejí již před šestou hodinou ranní, aby se řádně připravili. Ač byl velký vlakový sraz stanoven na 14:00 odpolední, přibližně 120 slávistů se na Hlavním nádraží v Praze sešlo již v půl deváté, aby se vyhli nechtěnému doprovodu. Po řádném zakoupení jízdenky se přesouváme na perón, kde však již stojí připravení příslušníci, což je pro nás nemilé překvapení.

Cesta probíhá naprosto v pohodě, v mírně alkoholickém opojení a o zábavu rozhodně není nouze. Přibližně v půlce cesty zatahuje nějaký hulvát (asi vítr, Máchale) za ruční brzdu, a tak k překvapení všech cestujících zastavujeme v nějaké světem zapomenuté vesnici. Zde se rozhoří první ohně, tak mají alespoň místní nějakou tu show, o které budou moci roky vyprávět...

Na okraji Hradce pak zatahuje nějaký hulvát za ruční brzdu podruhé a všichni - v černém oblečení - slávisté vyskakují z vlaku, aby se vyhli připravenému, nastoupenému policejnímu přivítání na Hlavním nádraží.

Po chvíli se na nás však přesto nalepují antony. Sebráno je pár kluků (někteří po právu, někteří absolutně nevinně) a pokračuje se směrem do centra. Zde se celá skupina trhá na party po 5 - 10 lidech. Dohromady se dává přibližně 60 slávistů po cca. 2 hodinách, během kterých se každý občerstvil a jsou v kontaktu s domácími.

Ti sice hlásí, že jsou bez dozoru, to však po chvíli nemůžeme říci my, a tak  celá akce padá. Trojlebusem se přesouváme na stadion, když vtom zahlédneme průvod slávistů, kteří cestovali pozdějším vlakem. Otevíráme tedy dveře a připojujeme se k více než dvousetčlennému průvodu.

To se po chvíli projevilo jako chyba, když jsme zjistili, že stadion je asi 63 km daleko.

Narvaný slávistický sektor od začátku zápasu poměrně dobře fandí, odpaluje se nějaká ta pyrotechnika a přidávají se i slávisté ve vedlejších sektorech.

Přibližně po deseti minutách se objevuje Hradecká delegace, létají mezi sektory bengálské ohně a dochází prozatím jen ke slovnímu napadání. To se změní ve chvíli, kdy slávisté prorážejí plot za sektorem a vrhají se na Hradecké. Ti po chviličce odporu berou nohy na ramena a kdo zůstal ležet, dostal slušný lynč.

K vidění jsou i takové kousky, jako hozené laťky z plotu nebo štafle. Na odpor se paradoxně staví pouze někteří obyčejní fanoušci Hradce. Přijít provokovat k sektoru, vzít nohy na ramena a nechat za sebe rvát se některé obyčejné fanoušky, to je kumšt. Jasné vítězství a ostuda pro domácí.

Celkově jistě zajímavé oživení nepříliš atraktivního zápasu, které se obešlo bez nechtěného dozoru příslušníků policie. Chuligánům hostů poté za akci poděkoval celý sektor slávistů a všichni se vrátili k fandění.

To, že po celý zápas stále něco hořelo, komentovat není potřeba, na své si tedy přišli zejména někteří pyromani a pochopitelně také hasiči.

Připraveny byly tři choreografie - první nápisy "Z Deníku Hradečáka - Pátek: Machrování, Sobota: Strach, Neděle: V kánále", druhou bylo nepříliš povedené představení, kterému dominoval starý slávistický znak a kartony našeho klubu a třetí byla prezentace naší družby - Górniku Walbrzych ve stejné podobě, tedy znak a kartony v barvě polského klubu. Fanoušci Górniku měli dorazit ve velkém počtu, avšak polská policie přesunula utkání Górniku ze soboty na neděli kvůli bezpečnosti, tudíž dorazilo ve druhé půli pouze jedno auto polských přátel.

Do konce utkání se slušně fandilo, ale nebudeme si nic nalhávat, mohlo to být daleko lepší a to, že něco hořelo, snad již nebudeme ani zmiňovat.

Hráči opět předvedli své "umění", kdy nedokázali zvítězit ani na hřišti ligového nováčka, a tak přibližně 15 - 18  tisícová návštěva viděla nudnou remízu 0:0.

Domácí fanoušci odpálili v průběhu utkání několik světlic, což dalo velmi dobrý efekt. Krom toho a již zmiňované návštěvy u sektoru hostů si však žádnou jinou prezentaci nepřipravili.

Cesta domů již proběhla v pořádku. Občas se po cestě producírovali někteří "hrdinové" z řad domácích za policií, jsou však se smíchem ignorováni. Majitele změnilo také několik desítek hradeckých šál, za což děkujeme.

Dva slávisté čekají na zadržené, ostatní vlakem opouštějí Hradec u Pardubic, většina po cestě spí nebo odpočívá. Domů do Prahy se dostáváme přibližně kolem desáté hodiny.

Výborný, akční výjezd, který si jistě většina velmi užila. Příště jen zlepšit fandění a možná počet slávistů a bude to bomba!

Díky všem, kteří vyjeli, v pátek nás čeká atraktivní futsalové utkání v hale v Edenu (více informací přineseme) a v pondělí již slavné derby se spartou, proto nesmíme zklamat!

Ať žije Slavia!


Foto: deniksport.cz, idnes.cz, Strašák (Ultras), Matuš (Ultras), další fotografie Ultras budou doplněny!

Video: Vltava (Ultras), Dawe4Dawe,

13.09.2010 TS on tour 22

Komentáře