Report z pohárového výjezdu do Hradce, ehm, tedy Pardubic...

 

 

S menším zpožděním přinášíme report ze středečního pohárového výjezdu naší Slavie do města z perníku, kde hráči splnili svou postupovou povinnost. Předvedenou hrou nás však bavit nedokázali, takže jsme se o zábavu museli postarat především sami.

Středeční termín od 17.00 je zejména pro Pražáky naprosto ideální, a tak se v sektoru hostí za jednou z branek schází něco kolem 100 - 150 Slávistů. Slávisté jsou však rozeseti po celém stadionu, jak je při pohárových zápasech zvykem. Někteří dorazili společně vlakem (cca. 40), další zase po vlastní ose, hromadný organizovaný výjezd se tentokrát nekonal.

Support je po celou dobu zápasu odpovídající počtu aktivně fandících, tzn. zhruba sedmdesátky Slávistů, domácích se ve svém „sektoru“ umístěném na bližším rohu pomezní čáry schází sotva dvacet. Takřka po celý zápas se fandí, slyšet bylo hlavně starší chorály, bylo však vidět, že někteří zúčastnění jen těžko hledali ta správná slova. Občas samozřejmě zazněla i nějaká ta klasika a novější věci z našeho pestrého repertoáru :-).

Během zápasu se sem tam od srdce zasmějeme pokřikům domácích fans (celkem do hlediště dorazilo slušných cca. 3000 osob), kteří nám ve svém hojném počtu čas od času na dálku pošlou nějaký ten pěkný pozdrav. Jako odpověď bohatě stačí párkrát sborově „Pardubice u Hradce“ a je klid. V jednu chvíli zahalí náš sektor menší dým, odpovědí domácích je připravené choreo sestavené ze tří polystyrenových písmen EPC, pak snad CPE, ale do třetice už tedy PCE, za což od nás sklízí posměch i potlesk. Super prezentace. I domácí během zápasu odpálí nějakou tu dýmovnici, když jim však vítr vrací černý kouř zpátky do sektoru, budí to spíš dojem hořící pneumatiky.

My se většinu času v sektoru bavíme po svém, došlo i na vypůjčení si míče zpoza branky, pro který si po chvilce naší hry přichází několik členů security. Jeden z pořadatelů dokonce rozkřičel celý kotel, a to když se slovy „hop, hop“ apeloval na naše borce, ať mu vrátí míč. Odpověď „Kdo neskáče, fandí Spartě, hop, hop, hop!“ na sebe nenechala dlouho čekat. Během zápasu ještě projeví několik sešívek své sympatie, tedy hlavně však antipatie vůči některým našim hráčům, zcela upřímné bylo vystoupení jednoho frajera, co si takřka celý druhý poločas bral na mušku Tijani Belaida :-).

I přes závěrečný tlak domácích stačila branka Standy Vlčka ze 34. minuty Slávistům k postupu, po zápase si od některých z nás hráči vyslechli své, nakonec ale samozřejmě proběhla klasická děkovačka, po které ještě dostal zasloužené ocenění Martin Vaniak, díky kterému pro nás neskončila pohárová soutěž hned v jejím druhém kole.

Po zápase se vydáváme zpět domů, na hladký a klidný průběh cesty na nádraží dohlíží asi milion ACAB. Příjemně strávené odpoledne ve městě, kde se dá sehnat ten nejčistší a nejlepší perník.

Za týden všichni do Hradce!

 

Foto: Husik

 

Fotogalerie

  • Pardubice - Slavia (husajn) 1.jpg
  • Pardubice - Slavia (husajn) 2.jpg
  • Pardubice - Slavia (husajn) 3.jpg
06.09.2010 Husik 22

Komentáře