Krátká reportáž z pohárového semifinále v Jablonci...    

Výkop ve středu v 17.hodin v Jablonci dával tušit, že se zde nesejde moc slávistů. Výsledný počet cca 120 sešívaných je vcelku dobrý. Náš tým cestoval na hřiště soupeře s velkým očekáváním, jelikož cesta do pohárové Evropy vede již a pouze skrz zisk národního poháru. Několik aut sešívaných ultras vyrazilo z Prahy nekoordinovaně a dali jsme si sraz na známém odpočívadle. Zdejší obsluha nás bude mít asi velmi ráda, jelikož několik jedinců rozjíždělo solidní demenci. Po seskupení dorážíme do Jablonce chvíli před výkopem. Jako vždy nás zde uvítala místní securitka ustrojená a vybavená snad lépe jak těžkooděnci, což dosti lidem stále hlava nebere. Několik slávistů na tribuně vynikalo, jelikož mělo na sobě kraťasy a sluneční brejle, což byl vcelku značný paradox vzhledem k tomu, že při našem příjezdu do města regulérně sněžilo.

Samotný zápas se nesl v ospalém tempu a i naše fandění bylo protentokráte celkem podprůměrné. Jen několikrát opakovaný chorál "Slavie dejte gol", byl odfanděn fanaticky. Zaujala také myšlenka přebíhaní celého sektoru ze strany na stranu při pokřiku "Červenobílá-síla" – taková možnost při  ligovém zápase v plném sektoru není:-) Další zajímavostí bylo bouření do půl těla na počest hokejisty Tomáše Vlasáka, který podobně bouřil v pohárové odvetě na Letné. Na naší MMSku odpovídá smíchem a přáním vítězství milované Slavie.
Bohužel fotbal v druhé půli byl ve stejném duchu jako v první, a tak se lidé baví různě – někteří balí slečny ze stánku, jiní si odpalují dýmovnice, načež se další doslova rochní v proudu vody od hasičů. Slavia dostává v poslední minutě utkání gól a utkání tak prohrává 0:1. Děkovačka tentokráte probíhá v rozdílném duchu, kdy je tradiční chorál odzpíván asi během 10 sekund, abychom snad tentokrát hráče nezdržovali a mohli se jít v klidu do šatny vykoupat a nagelovat. Reagujeme tak na události z posledních zápasů, kdy po výhře v poháru hráči znuděně koukali na radování se fanoušků a někteří by snad i odešli, kdyby mohli. Těchto excesů bylo víc a pokud je to hráčům jedno, tak nemusíme příště dělat děkovačku vůbec. Po zápase v klidu opouštíme město...
Foto: slavia.cz, foto Ultras bude přidáno!

Fotogalerie

  • slavia.cz.jpg
22.04.2010 sxerws 21

Komentáře