Reportáž z nepovedeného zápasu na hřišti, přičemž se však o to víc bavili fanoušci v kotli, čtěte v článku... (Přidáno foto a video!)

Všichni slávisté věřili, že po nevydařeném zápase na Slovácku se Slavia opět probere doma v Edenu proti Liberci. Opak byl však pravdou, kde jsou ty doby, kdy byl Eden nedobytnou pevností, ale postupně...

Hodinu před utkáním se na Tribuně Sever sešlo několik desítek fanoušků, kteří si řekli nějaké informace k fandění, přišli opravdu jen ti, kteří chtěli fandit za jakéhokoliv výsledku, za jakékoliv situace, což se také během utkání potvrdilo. Nahrály se také novější chorály, aby se mohly umístit na stránky do připravované sekce "Chorály", avšak jeden z nich snad ani nebylo nutné nahrávat...

Na začátku utkání je pogratulováno k 80. narozeninám našemu bývalému dlouholetému trenérovi Jaroslavu Jarešovi, který také provedl slavnostní výkop. Naše tribuna si za skandování jeho jména připravila transparent, který rovněž gratuloval k tomuto krásnému jubileu!

Připraveno dnes bylo choreo upozorňující na tragickou chaotickou hru našeho týmu, kdy byly rozdávány kartony, jak se komu zachtělo, z čehož vznikl na tribuně zajímavý chaos, který doplnil nápis "Vaše hra = naše choreo2"!

Fandění v první půli bylo velmi dobré, v době, kdy se nedaří na stadion opravdu asi dojdou jen Ti, kteří fandit chtějí a chodí kvůli Slavii, ne kvůli výsledkům.

Ve druhé půli se začalo fandit dobře, hra na hřišti byla naprosto tragická, podle některých bychom měli spíše reagovat na hru, ale pokud bychom reagovali na hru právě v takových zápasech, jako byl ten s Libercem, většina z nás by na stadionu seděla a brečela a nebo tam vůbec nebyla...

Nový chorál se chytil až příliš dobře a jel se témeř 20 minut dokola. Místy bylo fandění opravdu fanatické, většina přítomných se bavila, bouřila, velká spousta lidí do půl těla a když za to nestálo dění na hřišti, všichni se bavili alespoň tímto způsobem.

Pravdou však je, že lepší by bylo chorál zpívat 10 minut všichni, než 20 minut polovina kotle. Nic to ale nemění na tom, že chorál se hodně rychle zažil, zněl výborně a fandění bylo na jaře absolutně nejlepší a to i přesto, že výsledek byl naprosto tragický. Věřím, že tento trend vydrží, kolem stupínku se zase budou scházet lidé, kteří chtějí takto fandit a to si potom nedovedeme představit, jak budou vypadat zápasy, ve kterých povedeme. Paráda!

Připraven byl také nápis vybízející k pondělní návštěvě Ostravy. Věříme, že do Ostravy i přes pondělní termín vyrazí velký počet slávistů a výjezd bude stát za to!

Hráči přicházejí na děkovačku. V lidech se mísí pocity - povzbudit, či pohrozit. Oboje je jistě na místě. Hráčům jsme ukázali opět naši vlídnou tvář s vírou v úspěch v dalších důležitých zápasech. Naše trpělivost však není bezedná a pokud v dalších utkáních hráči na hřišti nenechají duši, nebudou bojovat za Slavii s úspěšným koncem, mají se na co těšit...

Hostů dorazilo přibližně 100, prezentovali se obouručními vlajkami a po celý zápas poměrně dobře fandili, i když v našem sektoru příliš slyšet pochopitelně nebyli...

Dnes patří velký dík všem, kteří přišli fandit, stálo to za to a věřím, že každý z vás se jistě již teď těší na další zápasy!

Ať žije Slavia!

Foto: Vašek (Ultras), Paliol, Bene,

Video: Vltava (Ultras), Richi (slavistickenoviny.cz)

 

25.03.2010 Strašák 21

Komentáře