Na pohárové utkání do Karviné si našlo v ideálním sobotním termínu pouze přibližně 50 fanoušků Slavie, z čehož 40 bylo Ultras. Report z daleké Karviné čtěte zde...

Výlet pro nás začíná srazem již v půl sedmé ráno v jednom nočním podniku a poté přesunem na Vršovické nádraží, abychom se vyhnuli zbytečnému dohledu policejních složek. To se povedlo a po osmé hodině ranní již sedíme bez nechtěného dohledu ve vlaku.

Cesta probíhá naprosto v pohodě, v klidu, většina zúčastněných má slušnou zásobu alkoholu, takže pak probíhají různé stupidity, debaty s dívkami, které měly to štěstí a mohly cestovat s námi... :-)

V Olomouci nakonec policisté přesto přistupují a tak je jisté, že podívat se po městě v Karviné se nepůjdeme a že nás opět čeká policejní buzerace.

To se v Karviné také vyplňuje a kvůli 35 fanouškům jsou zmobilizované snad všechny policejní jednotky z Karviné a Ostravy. Neuvěřitelné. Policisté jsou očividně neskutečně nasraní, že jsme dorazili, když nás častují dotazy, jak je možné, že jsme dorazili, když jim kolegové z Prahy hlásili, že nikdo nejede! Od začátku bylo vidět, jak jsou velmi rádi, že dorazili fanoušci a dávají nám to po celou dobu pobytu v Karviné pěkně najevo. Nechápou, jak jsme si vůbec mohli dovolit vycestovat do jiného města a udělat si výlet za naším milovaným týmem!

Po přesunu na stadion kupujeme lístky za lidových 30 Kč a od začátku zápasu se snažíme jakž takž fandit. V našem počtu to však proti velké početní přesile domácích nemá cenu, proto se snažíme ukázat, že přijela delegace z Prahy alespoň pár odpálenými bengálskými ohni.

Ve druhé půli se v sektoru dějí neskutečné věci, na náš sektor se valí spousty nadávek, kamenů a všeho možného z vedlejšího sektoru. My jim na oplátku házíme nějaké drobné, aby měli z čeho žít, když je ta krize a smějeme se, co za burany a cikány na stadion dorazilo. Ti se pořád neskutečně bouří, je vidět, že frustrace z úspěšné Prahy je obrovská. :-)

Domácí kotel se nachází přibližně na půli a po celý zápas slušně fandí. Občas se přidají i okolní tribuny, hodně tomu také napomohl výsledek a dění na hřišti. Kdy naši joudové nejsou schopní dát gól ani z penalty, zato domácí to tam nějak dotlačili a celé utkání nakonec 1:0 vyhráli. Bohužel zaslouženě, bojovali srdcem, snažili se. To některým našim primadonám chybí.

Po zápase proběhla děkovačka a také několikaminutová diskuze u sektoru, kdy se nám hráči snaží vysvětlit, že chtějí, ale prostě to nejde. Budou mít možnost to dokázat hned teď v dalším zápase v Jablonci a pak ve třech domácích zápasech za sebou a to s Karvinou, Brnem a Janovem v Evropské Lize.

Věřím, že na všechny tyto utkání dorazí velký počet fanoušků a absolutně si nepřipouštím, že by Slavia přes Karvinou nedokázala postoupit! Pojďme k tomu v našem domácím prostředí pomoci i my!

Po zápase probíhá ještě nějaké to hecování u plotu s domácími, kteří slávistický kordon sledují až na nádraží. Slávisty ještě k tomu celou cestu neskutečně buzeruje policie, kdy například přední řada fízlů řekne, ať jdeme na záchod a zadní za to slávisty začne mlátit, aby šli a nezdržovali. Je super, když levá ruka neví, co dělá pravá a odnášíme to celou dobu my.

Frustrovaní fízlové ještě seřvou Pražské policajty, kteří mezitím dorazili do Karviné, aby nám dělali na zpáteční cestě doprovod, jak je vůbec možné, že jsme přijeli a oni o tom nevěděli, ať se proberou a podobně. Radost z náší návštěvy byla neskutečná. To dokazuje také zatčení dvou našich chlapců po malých incidentech. Zkrátka musela se vykázat nějaká činnost...

Na závěr ještě velké poděkování do Ostravy, kdy se ostravští chuligáni postarali o dva naše kluky, kteří byli zadrženi a bez peněz pak museli cestovat domů. Ostravští našim klukům nakoupili lístky na vlak, jídlo a pití, za což jim patří velký dík. Ač panuje mezi oběma městy a našimi kluby velká nevraživost, každý by si měl uvědomit, že nás všechny spojuje láska k našim týmům, všichni jsme fanoušci a náš svět nikdo, ani policie, nezničí.

Ať žije Slavia!

Foto: amila

 

Fotogalerie

  • Karviná - Slavia 1.jpg
  • Karviná - Slavia 2.jpg
  • Karviná - Slavia 3.jpg
  • Karviná - Slavia 4.jpg
  • Karviná - Slavia 5.jpg
  • Karviná - Slavia 6.jpg
  • Karviná - Slavia 7.jpg
  • Karviná - Slavia 8.jpg
  • Karviná - Slavia 9.jpg
21.11.2009 Strašák 21