V dalším pohárovém utkání zopakovala Slavia remízu z Valencie, když dokázala na konci utkání i v oslabení vyrovnat stav a zajistit si tak do tabulky Evropské ligy druhý bod. Co se opět dělo na tribunách, zdali se povedlo rozloučení s legendou Franstiškem Veselým, to vše se dočtete v článku. Přidáno video choreografie a fandění!

SK Slavia Praha – Valencia CF 2:2 (0:1)
Branky: 79. Janda, 82. Grajciar – 22. Joaquín (z pen), 47. Maduro
Slavia: Romanovs (28. Vaniak) - Krajčík, Vomáčka, Hubáček, Čelůstka – Grajciar (86. Šmicer), Trapp, Suchý, Hloušek - Šenkeřík, Naumov (46. Janda)
ŽK: Trapp, Šenkeřík, Grajciar – Baraja, Mathieu, Del Horno, Hernandéz
ČK: Šenkeřík - Baraja
Diváci: 10 624 (kotel cca 3000, na zápase nás podpořilo 7 přátel z GÓRNIKU WAŁBRZYCH)

Od začátku utkání bylo jasné, kdo bude na hřišti dominovat. Od začátku utkání také bylo jasné, jací lidé dnes do Edenu dorazili. Vypadalo to nejspíš na to, že fanoušci ze Severní tribuny, kteří ji navštěvují pravidelně, tentokrát zůstali doma (samozřejmě ne všichni, ale velké množství z nich) a na Sever dorazili fanoušci z jeskyní a lesů, kteří snad na fotbale byli poprvé.

První chorály ještě jakž takž šly, i když už na nich bylo vidět, že dnes to nebude žádná sláva. Spousta lidí chorály neuměla, na Severní tribuně byli jen proto, že tam byly nejlevnější lístky, ale já opět opakuji - takové lidi na Severu nepotřebujeme! Jděte na Jih!

Před začátkem utkání se drží minuta ticha za zesnulého Františka Veselého. Celý stadion bez jediné hlásky stojí a v kotli je roztažen nápis "Rest in peace František Veselý 30.10. 2009"

Památka Františka Veselého je uctěna zejména ve 20. minutě, kdy se ne Severu objevuje kartoniáda v podobě shrnuté červeno-bílé stužky a nad hlavy stoupá obraz Františka Veselého. To vše doplňuje malovaný nápis - "Legendy žijí věčně".  Velmi důstojné rozloučení s hráčem, který byl vždy hrdý na své slávistické srdce a který se naopak nám do našich srdcí zapsal nesmazatelným písmem. Odpočívej v pokoji, Františku... (zítra se koná pohřeb FV, více informací ZDE)

V celém průběhu utkání prohráváme a tomu také odpovídá atmosféra, která je mírně podprůměrná. Až po prvním vstřeleném gólu se atmosféra zlepšila a po druhém dosahuje vrcholu. Některé chorály fandí celý stadion a je jen škoda, že se takhle nefandí od začátku do konce. Snad se toho jednou dočkáme...

Utkání nakonec přináší remízu 2:2 a hráči zejména za to, že zápas nevypustili, jsou odměněni potleskem a kvalitní děkovačkou. Snad se tímto konečně chytí a bod potvrdí body proti Plzni.

Tímto apeluji na všechny slávisty, aby v pondělí dorazili v co největším počtu, protože to, jestli budeme opět žít ve stínu jiných klubů, nebo ukážeme, že jsme hrdý, silný klub s velkou podporou fanoušků, teď záleží jen na nás!

Komu fandění nestačilo, nechť dorazí zítra ve 20:30 do haly v Edenu, kde se jistě sejdou desítky, snad i stovky z nás, aby podpořily slávistické futsalisty proti nejlepšímu týmu Era Pack Chrudimi ve výborné halové atmosféře, doražte všichni! Více info ZDE!

Ať žije Slavia!

Foto: Vašek  (Ultras),

Video: r209vltava (Ultras), bultras.net (Ultras Dynamo Dresden)

Fotogalerie

  • Slavia - Valencia 1.jpg
  • Slavia - Valencia 2.jpg
  • Slavia - Valencia 3.jpg
  • Slavia - Valencia 4.jpg
  • Slavia - Valencia 5.jpg
  • Slavia - Valencia 6.jpg
05.11.2009 Strašák 21