Slavia Praha - Slovácko (1. semifinále poháru ČMFS)

Pohárový zápas se Slováckem, na kterém byl vyjádřen nesouhlas s cenami lístků. Vše co se dělo včetně fotek zde...  

 

Od prvních chvil v okolí Edenu i na stadionu je zřejmé, že příliš lidí na utkání nedorazí. Klub neumožnil vstup na sezonní permanentní vstupenky a ještě dal těmto fanouškům směšnou, spíše pobuřující slevu 15%, asi aby se neřeklo. Spíše smutné...

Na začátku utkání se v kotli roztahuje transparent "HORŠÍ NEŽ PROHRY? VYJEBÁNÍ S FANS!" jako nesouhlas s cenovou politikou klubu. "Pobavil" také rozhovor s panem Doležalem v TV. V tu chvíli 99% lidí demonstrativně odchází z kotle a přesouvá se na Jižní tribunu, kde sedí a mlčí. Na Severní tribuně je v tu dobu ještě roztažen transparent "VÝBĚROVÉ TICHO ZA VÝBĚROVÉ CENY", kterému většina diváku na stadionu zatleská.

Zde je zmíněný rozhovor s panem Doležalem z televize Doporučujeme pustit si video několikrát po sobě, opravdu zážitek na celý život. Pan Doležal (a jistě i zbytek vedení klubu) nepochopili, že fanouškům nejde o peníze, ale o PRINCIP!

Dobrých 35 minut má Slovácko v Edenu domácí prostředí. Fanoušci Slovácka fandí od začátku velmi dobře, chorál střídá chorál a na tribunách v tu dobu vládnou jasně oni. Pro příznivce Synotu to byl výjezd roku, pro fanklub byl výjezd zdarma, proto se není co divit, že jich přijelo téměř 350 a připravili si i několik choreografií. Dovolím si tvrdit, že dokonce jejich prezentace patřila k tomu lepšímu, co jsme v Edenu od fanoušků soupeře viděli.

Ve 35. minutě na Jižní tribuně začínají fandit i slávisté a tak zde probíhá souboj obou fanouškovských skupin, kterou do konce půle vyhrává nabuzená slávistická skupina. Ve druhé půli už je to však horší...

Hráči předvádí opět spíše křeč a Slovácko toho využívá a střílí branku. Jejich fanoušci oslavují a ti slávističtí jsou v němém úžasu. To trvá až do konce utkání, kdy dochází na klasickou děkovačku. Ještě před ní slávisté roztahují transparent "DĚKUJEME ZA BENZINKU" reagující na hráčský autobus mířící z Brna, který na benzínce narazil na dva autobusy fanklubu a místo, aby zastvavili, okamžitě po zahlédnutí fanoušků se autobus rozjel rychle k výjezdu z benzínové pumpy. Nevíme, čí to byl čin, proto to nebyl protest proti hráčům, ale spíš proti tomu, kdo úprk organizoval!

Většina fanoušků vyjadřuje svoji nevoli kvůli špatným výkonům hráčů a někteří hráčům i domlouvají. Nyní musíme věřit, že na Budějovice hráči vlétnou a tři body urvou srdcem a ježděním po prdeli!

Tímto chci apelovat i na vás fanoušky - víme, že lístky jsou drahé, někteří chtějí zůstat doma, ale pojďme spíše vyjádřit svůj nesouhlas na stadionu. Hráči podpořit potřebují a jsou i jiné metody, jak panu Doležalovi ukázat náš nesouhlas. Každý, kdo může, obětujte 300Kč a vyražte na utkání. Náš případný bojkot zápasu by nejvíc odnesli hráči a přijít o titul, to si snad nepřipouští a nechce nikdo z nás!

Více informací k nedělnímu utkání přineseme v nejbližší době.

Ať žije Slavia!

Foto: Vašek (Ultras)

video: Capino

Fotogalerie

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
02.08.2010 Orange 20

Komentáře