Slavia Praha - České Budějovice

Slavia porazila díky dvěma trefám kořálníka Fořta České Budějovice a po zaváhání Sparty má titul už doslova na dosah!  

SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 10. a 77.(pen.) Fořt
Slavia: Vaniak - Grajciar, Brabec, Hubáček, Švento – Janda (71. Ivana), Volešák, Suchý, Jaroslav Černý - Milan Černý (88. Jarolím), Fořt (88. Pekhart)
ŽK: Volešák, Brabec – Hudson, Hílek, Šíma, Leština
ČK: Hílek
Diváci: 10 407 (hostů cca. 30)


Lehce přes 10 tisíc diváků je na naše ligové poměry rozhodně dobrá návštěva. Na Slavii, hrající o titul v domácím prostředí, je to už trošku slabší. Nebudeme zde polemizovat, jaký vliv na to měly ceny lístků a kolik permanentkářů nedorazilo. Navíc před zápasem proběhla schůzka zástupců ultras s pány Doležalem a Zlámalem. Na ní se řešil prostest na utkání se Slováckem a věci okolo něj. Řešila se i otázka ceny lístků, permanentek na příšťí sezónu atd. Nemá smysl sem vypisovat, co všechno se řešilo. Ze strany vedení je snaha o diskuzi, což je posun k lepšímu. V nejbližší době by měl být na webu slavia.cz online rozhovor s panem Doležalem, kam mu budete moci posílat své dotazy. Toto téma je pro aktivní fanoušky tak důležité, že ho určitě nenecháme spát a budeme vás informovat o dalších jednáních.

Dnes byl poprvé použit nástupní chorál. Hlasový projev nebyl moc dobrý, je co vylepšovat. I roztažení šál nebylo to pravé ořechové. Věříme, že na poslední domácí zápas s Libercem už to bude umět více lidí a provedení bude o několik tříd lepší. Text opět poběží na obrazovkách, navíc bude i v tradičním zápasovém zinu "Poločas".

Na utkání ultras připravili na severní tribunu choreografii na téma tradičních sešívaných dresů. Každý fanda, hráč i člen klubu by měl být hrdý na tradiční slávistiké barvy. V centru kotle byl červenobílý dres sestavený z kartónů. Okolo něj byly v obrácených barvách balónky. Po stranách opět v opačných barvách látkové pruhy. Dole vše doplňoval transparent: "NAVŽDY SEŠÍVANÁ ZÁDA". Škoda, že někteří nevydrží chvilku balónky držet a nepráskat s nimi, či je házet po sektoru. Choreografie mohla být ještě o fous lepší.

Support byl hodný důležitosti zápasu. Hlavně po gólech byl doslova fanatický. Škoda, že někteří "fanoušci" si chodí do Edenu pouze zanadávat (a je jim jedno jaký je stav). Kdyby se více přidával zbytek stadionu, fandění se rázem posune o stupeň výš. Ke konci obíhala Edenem mexická vlna a euforii završila vynikající děkovačka! Opět si neodpustím rýpnutí. Když se hráčům nedaří, hodně lidí nadává, během zápasu pískají atd. Ovšem, když vyhrajeme je některým zatěžko počkat pár minut po zápase a oslavit společně s hráči vítězství. Radost slávistům udělala i porážka Sparty ve Zlíně. Titul už máme doslova na dosah! Proto pojďme všichni podpořit hráče příští pondělí v zápase se Žižkovem. Udělejme jim domácí atmosféru! Sledujte náš web, v následujících dnech zde přineseme informace ohledně pochodu a dalších důležitých věcech.

Zde jsou útržky pozápasových rozhovorů s hráči z webu slavia.cz. Při čtení určitě každému pravověrnému slávistovi zaplesalo u srdce.

Láďa Volešák

Neměli jste obavy z reakce fanoušků?

„Dneska byli fantastičtí, za to jim patří velké díky. Žádné pískání se neozývalo, nic takového jsem na hřišti neslyšel, moc jim za tu skvělou atmosféru děkuji.“

Pavel Fořt:
Když jste odcházel ze hřiště při střídání, fanoušci vám tleskali vestoje. Jak vám bylo?

„Určitě to bylo moc příjemné, byly to moje první dva góly tady v Edenu, moc jsem si už přál dát v lize doma gól a teď se mi to konečně povedlo. Jsem za to opravdu moc šťastný, samozřejmě i naši fanoušci už si zasloužili trošku pohlednější fotbal včetně šancí. Měli jsme docela dost šancí, abychom je zvedli ze sedadel, což si myslím, že se nám i povedlo. Musíme tak pokračovat dál.“

Co říkáte pokřiku fanoušků: Pivo, vodka, becherovka, Pavel Fořt? Jak na to přišli?

„To se spíš musíte zeptat jich, já vůbec nevím, jak na to přišli (směje se). Já to beru jako legraci a vtip, je to jenom pokřik. I když možná pro moji rodinu to asi není dvakrát dobré. Ale jo, docela se mi to líbí (směje se).“

Foto: Vašek (Ultras), Paliol, mtomeš,

Fotogalerie

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.JPG
  • 6.jpg
05.08.2010 Orange 20

Komentáře