V dalším ligovém kole zavítala Slavia do nedalekého Kladna. Na utkání vyrazil velký počet fanoušků, velká část také vlakem. Report z výjezdu se dočtete zde...  

SK Kladno – SK Slavia Praha 2:1 (2:1)
Branky: 22. Drsek, 24. Klinka – 28. Pavlík (vl.)
Slavia: Vaniak - Dřížďal, Brabec (kap.), Jan Hošek (45. Šiklič), Hubáček – Grajciar (28. Pekhart), Jarolím, Belaid, Suchý, Švento –Fořt
ŽK: Strnad - Šiklič, Brabec, Fořt
Diváci: 3 825 (Slavia cca 2000, sektor hostí 600)

Výjezd do nedalekého Kladna sliboval velké množství slávistů, kteří na fotbal vyrazí. Jaké pro nás ale bylo překvapení, když se na nádraží sešlo pouze něco přes 100 fanoušků červeno-bílých barev. Většina fanoušků zvolila pohodlnější způsob dopravy a to dopravu automobilovou... 

Cesta vlakem proběhla v pohodě, o nějvětší překvapení se tak postaralo několik desítek těžkooděnců, kteří s námi společně s klasickými "policajty výjezďáky" jeli až do Kladna. Sice jsme to nečekali, ale je fakt, že na 100 rozzuřených fanatických krvechtivých bláznů je potřeba minimálně stejný počet po zuby ozbrojených policajtů...

Před utkáním jsou všude kolem stadionu a v přilehlých hospůdkách vidět červeno-bílé barvy, každý natěšený na zápas si ve slunečném počasí vychutnává pivečka a připravuje hlasivky na utkání. 

Na stadionu fandí pouze dva vyprodané sektory slávistů, ostatní slávisté, kterých je na Kladenských ochozech minimálně polovina celkové návštěvy, většinu zápasu nefandí. Support našich dvou sektorů je v první půli poměrně kvalitní, což pokračuje i na začátku druhé půle. V té však naši hráči podávají tragický výkon, kdy nedokáží porazit ani Kladno ze dna ligové tabulky a tomu odpovídá také naše podpora. Zamrzeli také někteří fanoušci, kteří odcházejí před koncem zápasu. Kurva když už se prohrává, buďte chlapi a vypijte si ten hořký kalich až do dna! 

Na stadionu po utkání ještě napíchaní pořadatelé seberou kluka, který snad utrhl radostí reklamu. Zavřel bych ho minimálně na čtyři roky natvrdo...! Cesta zpět již probíhá za mohutného policejního doprovodu v klidu a v Praze se každý rozchází do svých domovů. Díky všem, kdo vyrazili, těšíme se na další, doufám, že povedenější výjezd! 

Nemůžu však ani vystát poraženecké řeči některých slávistů nejen v reálu, ale ani na diskusních forech a podobně. Kurva jsme slávisti, vedeme ligu o spoustu bodů a já už čtu, ať jdou hráči do prdele, Karel Jarolím jakbysmet, jaká je to tragédie, že jsme nevyhráli a že si půjdou asi hodit mašli. O takovýhle rozumbrady nemá nikdo zájem! Zůstaňte doma, fanděte Spartě, hlavně táhněte! Ano, kritika je na místě, bylo to špatné utkání, nikomu se moc nedařilo, ale dělat z toho katastrofu?!

Právě díky tomu jsme byli věčně posměchem fanoušků ostatních klubů. Neměli jsme stadion, sebedůvěru, žili jsme pořád ve strachu. Pojďte kurva dokázat, že ty časy jsou dávno pryč. Já se absolutně necítím jako v dřívějších dobách. Vy snad ano?! 

Stejně tak, jako jsme lidi my, i oni mají chvíle, kdy se prostě nedaří. Když se vyhrává, všichni hráče vynášíte do nebes, chlubíte se svým kamarádům, jak je všechno skvělé. Když to tak není, tak je to tragédie, všichni jsou špatní a vy chudáci, že něco takovýho musíte snášet. Zajímalo by mě, kolik z těchhle chytrolínů naše hráče svými hlasivkami povzbuzuje na stadionu?! 

Už slyším řeči, jak na další zápas někdo nepůjde, protože na tohle se nedá dívat. Dobře, fotbal a výkony nejsou ideální, ale kurva tim, že někdo nepůjde na stadion, hráčům doopravdy pomůže!

Chci vás "fotbalové experty" vidět v době, kdy se Slavii opravdu nebude dařit. V době, kdy Slavie nezvítězí v 28 zápasech ze 30. Zase zastrčíte dresy s nápisem "Benzina" do šuplíku a vytáhnete až v době, kdy Slavie vyhraje všechny zápasy v sezoně? 

Teď je právě doba, kdy máte vytáhnout všechny své známé slávisty a vzít je na fotbal, protože pouze plný stadion dokáže hráče zase vyhecovat k lepšímu výkonu! Proto žádné poraženecké řeči, není k nim důvod! Nedaří se, pojďme to pomoct zlomit i my, fanoušci! Jsme tým, oni na hřišti, my v hledišti, jen ať Boleslav od začátku cítí, kam přijela, s kým má tu čest!

Proto všichni ve čtvrtek rozcvičit hlasivky na pohár proti Zlínu a v pondělí pak na pomoc hráčům k dalším ligovým bodům proti Mladé Boleslavi!

Ať žije Slavia! 

Foto: Vašek, Strašák (Ultras)

Fotogalerie

  • Kladno1.jpg
  • Kladno2.jpg
  • Kladno3.jpg
  • Kladno4.jpg
  • Kladno5.jpg
  • Kladno6.jpg
05.08.2010 Strašák 20

Komentáře