Dlouho nevídaný zápas jak na hřišti, tak na tribunách. Kdo nedorazil, může jen litovat...

 

 

Po blamáži v Příbrami a odvolání trenéra Rady bylo na řadě domácí utkání s Jabloncem. Nechuť slávistů byla veliká, otřesný fotbal, špatné výsledky, negativní atmosféra, taková byla nálada v sešívaném táboře.

Podle toho to také vypadalo v okolí stadionu, kde se ještě chvíli před utkáním trousily skupinky slávistů s nikterak velkým nadšením.

Když pak utkání začalo, nikdo nevěřil svým vlastním očím. Nejen, že hráči na hřišti dohrávali každý souboj, ale i na tribunách to vřelo a i přesto, že severní tribuna nebyla zaplněná jak bývá zvykem, byla atmosféra skvělá.

Od 5. do 35. minuty jsme zpívali jeden jediný chorál stále dokola, za což nás hráči na hřišti odměnili hned dvěma góly a každý si tyto chvíle, které jsme nezažili velmi dlouho, užíval naplno!

Do půle jsme přidali ještě gól a za vedení 3:0 odcházeli hráči za celostadionového aplausu do šaten. Neskutečná euforie byla vidět i na hráčích, kteří hecovali fanoušky po celý poločas a dostávali tak většinu přítomných do varu.

Připravena byla také jedna choreografie, kdy dvě velké, hezky namalované plachty s letopočty 2008 a 2013 doplnil nejprve nápis "5 let nový Eden" s červeno-bílými kartony a vzápětí pak nápis "5 let Tribuny Sever" s kartony černo-žlutými. Celé představení vyšlo velmi dobře, vypadalo skvěle a nad hlavami slávistů vydrželo obdivuhodnou chvíli, super!

Ve druhé půli pokračovali nejen hráči na hřišti, ale také fanoušci na tribunách tam, kde skončili v půlce první a k vidění byla strhující hra sešívaných i kvalitní fandění slávistů na tribunách.

Inkasovaná branka moc rozruchu v našich řadách nezpůsobila, naopak dvě branky v závěru dostaly slávisty opět do euforie a do fandění se kvalitně zapojovaly i ostatní tribuny.

Pozdraven byl také šéf Jablonce a předseda svazu mistr Pelta, kterého sešívaní přivítali pokřikem "Pelta ven", do kterého se zapojili snad všichni přítomní.

K vidění pak byla nejen nová, povedená a ručně malovaná obouruční vlajka jednoho ze slávistů, ale také menší potyčka mezi sešívanými, kterou museli řešit až pořadatelé. Nic velkého se nestalo, šlo přesně o klasickou opileckou, naprosto zbytečnou rozepři, kterou ukončil další vstřelený gól Slavie, a po kterém vlastně všichni zapomněli, že se vůbec hádali...

Závěrečná děkovačka pak byla naprosto výborná, na hráčích byla vidět obrovská, upřímná radost a oslavy si užívaly obě strany.

Další domácí zápas se tak opět můžeme těšit na pivo za "petikorunu".

Na co se však těší většina sešívaných ještě více je souboj v nedaleké Plzni!

Plzeňáci se na nás hodně těší a jejich "lásku" opětujeme i my. Do Plzně vyrazí velký počet slávistů a to přes aktuální situaci klubu. Výsledek posledního zápasu jistě povzbudil i další z nás.

Slávisté, v Plzni nás čeká fanouškovsky velmi atraktivní duel a souboj nejen na hřišti, ale i v ulicích a na tribunách. Je na nás, abychom ukázali, jak kvalitní fanoušci jsme.

Do Plzně se vypravíme vlakem a veškeré informace najdete velmi brzy zde na stránkách! Pojeďme všichni a ukažme celé zemi, že jsme kurva silný tábor!

Ať žije Slavia!

Do Plzně všichni!

 

Foto: Vašek (TS), Dalibor Durčák (supporters.cz),

Video: Blueflash (TS),

Fotogalerie

  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 1.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 2.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 3.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 4.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 5.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 6.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 7.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 8.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 9.jpg
  • Slavia Praha - FK Jablonec (Vašek 2013) 10.jpg
06.05.2013 Tribuna Sever 24

Komentáře