Report z výjezdu do Jablonce!

 

 

 

V sobotu 25.4. měla Slavia naplánované svoje utkání na půdě Peltova Jablonce. Na tento zápas vypravuje Tribuna Sever autobus (s tím, jak to v pořadí 5.sezónu v kuse na Slavii výsledkově i herně vypadá, se asi není ani čemu divit, že se autobusů nevypravilo více, na druhou stranu, všichni by se měli zamyslet, jestli je lepší vyrazit společně s ostatními slávisty, dát si pivko, zažít po cestě spoustu zábavy, než-li jet po vlastní ose rovnou na fotbal…) , který má naplánovaný odjezd již v dopoledních hodinách.

Po cestě máme naplánovanou zastávku v malé vesničce Malý Rohovec a návštěvu místního pivovaru. Když se všichni najedli a hlavně napili (a nutno říct, že v této světem zapomenuté vsi jsou ceny lidové a při vysoké kvalitě), rozhodli jsme se hrát opravdu zajímavou hru. V pivovaru jsme vyfasovali pivní podtácky, rozdělili se do 6 skupin, s tím, že každá skupina měla za úkol chodit po vesnici a vyměňovat podtácky  s místními za stále lepší a lepší věci. Skupina, která přijde s co nejlepší vyměněnou věcí, vyhrává.

Obyvatelé Rohozce byli neobyčejně přívětiví a vyměňovali opravdu zajímavé věci. Když jsme se za necelé 2 hodiny vrátili na místo srazu, skupinky přišly s věcmi od obyčejných knížek a svíček, přes lahve všelijakého alkoholu a vozíku s krumpáčem, až po živá morčata a například úplně nový, zabalený ipod včetně příslušenství J). Všechny věci jsme poté v autobuse vydražili a veškerý výtěžek (nějakých 1 000 Kč) půjde na slávistickou choreografii.

Na stadionu se nic zajímavého neděje. V sektoru se schází kolem 300 sešívek, hodně slávistů se jako tradičně nachází i na ostatních tribunách, několikrát za zápas pozdravíme Peltu a jako tradičně prohrajeme. Fandění v kotli hostí průměrné, občas se světlejšími okamžiky. Slavia měla na půdě třetího Jablonce, který už se chystá na Evropskou ligu, domácí prostředí, hráčům ale asi nepomůže ani to. Sem tam jsou docela slyšet i vlajkonoši domácích.

Po cestě zpátky ještě nahrajeme 2 nové chorály, které by mohly vyznít parádně, tak doufejme, že je Strašák konečně zveřejní na web J. Do Prahy přijíždíme v brzkých večerních hodinách, takže ještě skupinky slávistů míří do jejich oblíbených hospod po celých Vršovicích.

Na příští výjezd jedeme všichni společně, všichni s Tribunou Sever! Na nedělní domácí utkání s pražskou Duklou chystáme speciální akci, sledujte proto náš web, vše podstatné přineseme v následujících dnech! My jsme Slavia, vy nejste nic!

Fotogalerie

  • Jablonec-SKS012015.jpg
  • Jablonec-SKS022015.jpg
  • Jablonec-SKS032015.jpg
  • Jablonec-SKS042015.jpg
  • Jablonec-SKS052015.jpg
04.05.2015 Tribuna Sever

Komentáře