Report z nudy proti Jablonci!

 

 

 

Posledním „předkrmem“ před vypuknutím zápasů dvou nejslavnějších týmů ČR, bylo domácí klání s Jabloncem. Poslední čtyři ligové zápasy, ubohé tři body, vypadnutí ze čtvrtfinále domácího poháru, reálný boj o setrvání v nejvyšší soutěži, úterní termín = „lepší“ pozvánka na stadion se snad ani nedá vymyslet!

Od úvodního hvizdu je nálada na Severu solidní, fandění není z nejhorších. Bubeník do toho dává veškerý svůj um, hecuje všechny okolo, prožívá každý chorál. Evidentně na něčem jede, a materiál je to hodně kvalitní :-). Jelikož je na stadionu přítomen pan „cinklé jaro“, bylo třeba mu věnovat náležitou pozornost. Už před utkáním jsou indicie, že jakýkoliv výpad proti tomu šaškovi bude reflektován přerušením hry či dokonce ukončením zápasu. Tribuna Sever vytahuje v průběhu prvního poločasu jeden z připravených nápisů: „PELTA VEN“, doplněné skandováním uvedeného hesla. Poté následuje tentýž pokřik rozděleně s východní tribunou. Východní tribuna poté dokonce sama iniciovala opakování pokřiku a po „Pelta je ču…“ rozhodčí skutečně na dvě minuty přerušuje utkání, u VIP se vyrojí kravaty, jako když včelám uletí královna z úlu. Poté již v poklidu doběhne zápas do své poloviny.

Druhý poločas přinesl čtyřem tisícovkám věrných na tribunách více zajímavých momentů před oběma brankami, bohužel snaha sešívaných je bezzubá a zápas tedy končí 0:0.

Před děkovačkou je hráčům předán nápis, který roztahují před Severní Tribunou. Nápis je výzvou ke společné jednotě na ose hráči – fanoušci v blížícím se derby, „NA DERBY SPOLEČNĚ ZA SLAVII“.

 

Ať žije Slavia!

 

 

Foto: Vašek (TS), supporters.cz

Video: Blueflash (TS)

 

 

Fotogalerie

  • Slavia-Jablonec02.jpg
  • Slavia-Jablonec01.jpg
  • Slavia-Jablonec05.jpg
  • Slavia-Jablonec04.jpg
24.04.2014 Chemik 25

Komentáře