V rámci 12. kola nejvyšší soutěže jsme v mrazivém počasí zavítali na půdu lídra soutěže - Peltova Jablonce...

 

 

Po dlouhé době ve spolupráci s Fanklubem a OP vypravujeme organizovaný autobus TS. Nevím, co víc si může kdo přát, než nedaleký výjezd za 200 Kč i s lístkem.

V Edenu a hlavně na internetu je každý obrovský slávista, nejvěrnější, nejhrdější, ale když se má podpora ukázat i v reálu, jde to s námi na výjezdech od desíti k pěti. Tedy co se týče počtu. Kde jste všichni byli?

Z Prahy tak vyráží dva plné autobusy. Někteří přihlášení sice nepřišli, naopak však dorazili slávisti, kteří nahlášeni nebyli a tak nás dohromady vyrazilo přibližně 100 organizovaně busy. Jeden autobus dříve, druhý později, protože čekal na jednoho slávistu, který za Prahou kvůli sněhové kalamitě zapadnul.

I počasí jistě sehrálo svou roli a tak se nás v hostujícím sektoru v Jablonci sešlo 200. Další slávisté sice byli i na okolních tribunách, ale žádná sláva.

Většina přítomných se namačkala do úzkého sektoru blíže prostředku a vyvěsila nové vlajky, kterých bude stále přibývat a které by měly být ozdobou nejen v Edenu, ale také na výjezdech.

Fandění bylo i přes mrazivé počasí výborné a skvěle se chytily i oba nové chorály. Sice nás nebylo v Jablonci tolik, na druhou stranu dorazili lidé, kteří opravdu chtěli fandit a místy byla nálada v sektoru fantastická.

I přes převahu domácího týmu na hřišti jsme si my udrželi převahu na tribunách a dávali o sobě solidně vědět. Po celý zápas nás sice ohrožoval retard s řechtačkou, který řechtal celý zápas jak o život, ale jinak jsme soupeře v hledišti příliš neměli.

Ve druhé půli se sice zvedli hráči na hřišti, zato my jsme trochu polevili a pauzy ve fandění byly přece jen o něco větší. Oživení přišlo až v 60. minutě, kdy bylo odpáleno několik kusů pyrotechniky a v sektoru se slušně bouřilo. Hasiči zpočátku chtěli opět hasit, nakonec usoudili, že dokud nebude hořet sedačka, vykašlou se na to. Nepřesvědčili je ani domácí zkurvenci na tribunách, kteří celou dobu hulákali "Kropte je, kropte je". Zkropit nás, tak nás v tom mrazu seškrábávají ještě dnes.

Hráči uhráli nakonec bezgólovou remízu, i když měli i šance na to vstřelit gól. Ačkoliv jsme nevyhráli již 14-tý venkovní zápas v řadě, dá se bod z Jablonce považovat za úspěch. Děkovačka byla v zimě rychlá a už teď se těšíme na neděli, kdy přivítáme doma Plzeň.

Domácích se v kotli sešlo přibližně 50, ale jejich fandění (pokud vůbec nějaké bylo) nemělo prvoligové parametry. Spíše naopak. Nuda, nuda... Jedinným pozitivem byl jeden odpálený žlutý oheň.

V neděli nás čeká velmi důležitý zápas, který rozhodne o tom, ve kterých patrech ligové tabulky se budeme v této sezóně pohybovat. Doma přivítáme Plzeň. Tu jistě přijede podpořit velké množství fanoušků a je jen na nás, abychom všech ukázali, kdo je v Edenu doma!

Slávisté, přijďte všichni oslavit 120. výročí založení klubu do Edenu. Přijďte podpořit hráče v boji s Plzní. Jdeme všichni!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS),

Video: Tobey (TS), LumArtur,

 

Fotogalerie

  • Jablonec - Slavia Praha (Vašek 2012) 1.JPG
  • Jablonec - Slavia Praha (Vašek 2012) 2.JPG
  • Jablonec - Slavia Praha (Vašek 2012) 3.JPG
  • Jablonec - Slavia Praha (Vašek 2012) 4.JPG
  • Jablonec - Slavia Praha (Vašek 2012) 5.JPG
  • Jablonec - Slavia Praha (Vašek 2012) 6.JPG
  • Jablonec - Slavia Praha (Vašek 2012) 7.JPG
  • Jablonec - Slavia Praha (Vašek 2012) 8.JPG
28.10.2012 Tribuna Sever 0

Komentáře