Výjezd do Jablonce přinesl slabou účast slávistů na tribunách a na hřišti jeden z největších dosavadních debaklů v samostatné české lize...

 

Nedaleký Jablonec a poměrně dobrý, nedělní termín sliboval hojnou účast slávistů na severu Čech. Poslední slunečný víkend však nejspíš vzal za své a v sektoru hostů se tak sešlo méně než 200 slávistů. Ač byly desítky slávistů i na dalších tribunách, je tento počet velkým zklamáním...

V centru Jablonce se postupně scházeli slávisté, obsadili jsme hospodu místních zlobivců a v klidu popíjeli až do půl čtvrté hodiny odpolední. Poté se na 60 slávistů vydalo na cestu Jabloncem směr stadion.

V sektoru se schází již zmíněných necelých 200 slávistů. Na začátek utkání jsme si připravili choreo s českou vlajkou, křížem a jmény tří hokejistů, kteří zemřeli při letecké havárii. To vše doplnil nápis "Nezapomeneme" a zpěv národní hymny.

Poté se začalo fandit. Zpočátku byl support vlažnější, postupně se však zlepšoval a to i přes jeden obdržený gól za druhým. Fandili jsme nepřetržitě až do konce utkání, nepřestali jsme a nechali tam všechno. To samé očekáváme také od hráčů.

Ti přišli po debaklu 4:0 před sektor, kde se spustila sprcha nadávek a promlouvání do duše. To samé poté pokračovalo přibližně hodinu u autobusu před hlavní tribunou. Zde se objevili všichni hráči, jen trenér Petrouš nedorazil. Jel totiž osobním vozem, protože přijel za týmem později - sledoval Bohemku se Slováckem v Edenu.

Děkujeme Michalu Petroušovi, že převzal tým v situaci, která byla hodně špatná, ale věříme, že sám má tolik sebereflexe, aby ve Slavii skončil a na Bohemku se chodil koukat třeba každý víkend. Jen trenérem to však není, hráči musí nechat na hřišti všechno a nejlépe ještě něco navíc!

Ještě něco málo k domácím - ti se krátce prezentovali nápisem "Český fotbal pro fanoušky" a od začátku na jejich poměry dobře fandili. S přibývajícími góly jsme sice čekali ještě lepší atmosféru, na druhou stranu když se podíváme o pár let zpátky, je Jablonec stále na vzestupu a věříme, že jim to na severu Čech vydrží. Další soupeři na tribunách jsou potřeba!

V pátek nás čeká po dlouhý letech ligové derby s Duklou. Hráči si snad konečně sáhnou do svědomí a ligového nováčka smetou. My, fanoušci, musíme být u toho!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS),

Video: Vltava (MSFO), Nasejablonecko,

Fotogalerie

  • Jablonec - Slavia (Vašek 2011) 1.jpg
  • Jablonec - Slavia (Vašek 2011) 2.jpg
  • Jablonec - Slavia (Vašek 2011) 3.jpg
  • Jablonec - Slavia (Vašek 2011) 4.jpg
  • Jablonec - Slavia (Vašek 2011) 5.jpg
  • Jablonec - Slavia (Vašek 2011) 6.jpg
13.09.2011 Tribuna Sever 23

Komentáře