Jelikož část lidí na utkání s Bohemians nešla, část si naopak cestu na stadion našla, přinášíme šalamounské řešení a to report z obou dvou stran... :-)

 

Již před zápasem se v Synot baru přímo na stadionu v Edenu začalo scházet velké množství sešívek. Přibližně 3 hodiny před utkáním si pak našli cestu do baru tři radikálnější z řad klokanů, kteří však vytoužené pivo nedostali a naopak schytali ještě "pěkných pár ran přes záda". :-)

V době zápasu sedělo v baru okolo 130 slávistů, kteří se rozhodli do Edenu nevkročit. Nálada byla dobrá, pivo teklo proudem a ze sledování zápasu nás vyrušilo až několik aut sparťanů, kteří objížděli kolem Edenu.

S těmi a navíc ještě s klokany poté dochází k telefonickému kontaktu. Slávisté se po skupinkách vytrácejí z hospody a míří na domluvené místo. Sparťany naše kladná odpověď na setkání zřejmě mírně zaskočila, protože si berou stále víc a víc času  (nejspíš sháněli na poslední chvíli co nejvíc lidí).

Jako první je proto domluveno měření sil s klokany, kteří jsou na slávisty nabuzení a hlásí, že jsou dobře připravení. Na zapadlém místě ve Vršovicích čeká přibližně 40 slávistů natěšena na kamarády z Austrálie. Když už to vypadá, že se blíží klokani, přijíždí anton, který celou akci maří a po jednom všechny opisuje a natáčí.

Sparťani hlásí, že jsou na tom podobně, jen klokani pořád nechápou, kde jsme. Když dostanou odpověděď, že jsou slávisté pod dohledem a pořád na stejném místě, klokani nevěřícně kroutí hlavami, že na tom místě být nemůžeme, protože tam stojí pět antonů!

Bingo! :-)

Po vršovicích se poté motalo několik skupin slávistů, bohemáků i sparťanů, do toho všude kroužily hlídky policie, antony a kriminálka. Docela slušný zmatek...

Bohemáci byli prý připraveni v dobré sestavě v počtu 40 - 45 kusů. Sparťané měli připravených 47 lidí. Všichni si poslezé odebírají do hospod a klubů po celé Praze, dochází ještě k pár šťouchanicím na několika místech, ale nešlo o nic velkého.

Report ze stadionu (Viktor):

Na páteční utkání s bohemians dorazilo kolem sedmi a půl tisice lidí. Na to, že šlo o první zápas sezóny a navíc o derby, nijak závratné číslo, ale budiž. Poměr sil v hledišti bych tipoval na 60% slávistů a 40% bohemáků.

Na hřišti byli naši od začátku jednookým králem, ale hra byla celkem hrozná ikdyž občas aspoň snaha kombinovat...

Hned po úvodu zápasu se v kotli našli samozvaní vůdci, kteří chtěli vést kotel místo Strašáka. Asi nemá smysl je s ním srovnávat. Na druhou stranu, kotel je tak nějak poslouchal a místy se i připojil :). Akorát škoda, že některý chorály či pokřiky neuměli na 100% (třeba pokus o rozdělení kotle na dvě půlky a jejich následný „souboj“ byl komický.)Ostatní tribuny se musely bavit :-).

Ale fandilo se... Dokonce fandili i někteří z horních řad kotle. To se ale po dvou gólech v síti, kterou, alespoň pro mě celkem překvapivě, od začátku hájil Honza Hanuš, změnilo. Fandění upadalo. Pak už to byla tragédie. Skoro všichni, kdo byli na TS od 10. řady vejš, by si měli sáhnout do svýho svědomí a rozhodnout se, jestli by se nechtěli přesunout na tribunu východní.  A nebo, jestli by náhodou nechtěli fandit naplno vždy, ať už je kotelníkem Strašák nebo skupinka tří kluků zpestřená jednou slečnou...

Posledních patnáct minut, se zase začalo jakž takž fandit. Děkovačka proběhla, řekl bych, tak nějak v klidu. To znamená, že slyšet moc nebyla, takže v Liberci máme co zlepšovat. A doufám v buben na každej zápas, protože včera moc chyběl...

Teď už všichni do Liberce!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (Ultras),

Fotogalerie

  • Bohemians 1905 - Slavia (Vašek 2011) 1.jpg
  • Bohemians 1905 - Slavia (Vašek 2011) 2.jpg
  • Bohemians 1905 - Slavia (Vašek 2011) 3.jpg
  • Bohemians 1905 - Slavia (Vašek 2011) 4.jpg
  • Bohemians 1905 - Slavia (Vašek 2011) 5.jpg
  • Bohemians 1905 - Slavia (Vašek 2011) 6.jpg
  • Bohemians 1905 - Slavia (Vašek 2011) 7.jpg
01.08.2011 Tribuna Sever 23

Komentáře