Report z posledního podzimního ligového výjezdu do Jablonce můžete nalézt zde...    

Do Jablonce není organizován žádný velký výjezd, každý tedy po své ose. Příjezd bez problémů, kousek od stadionu se dáváme dohromady a vyrážíme na statek. Čekáme jěště na příjezd autobusu přátel z Górnika. Ti nakonec po menších problémech dorážejí s policejní eskortou asi 30 minut před začátkem. Zjišťujeme, že česká policie je odchytila už na hranicích a několik fanoušků odmítla vpustit na naše území. Přijelo i několik aut, další KSG už od pátku utužují družební vztahy na jedné chatě. Celkem Slavii podpořilo tento den v sektoru hostí velmi slušných 43 fanoušků Górnika Wałbrzych, za což jim patří velký dík!

Slavia teď nehraje dobře a postavení v tabulce není lichotivé. Spousta kritiků, moralistů a internetových pisálků má jasné představy o tom, kde je chyba. Odvolávají trenéra, vedení a hráče posílají do B týmu. Ale že by vyrazili podpořít svůj milovaný (?) klub, to ne. Čas a termín byl ideální.

Od začátku rozjíždíme slušný support, který ke konci prvního poločasu trošku upadá. V druhém poločase je úroveň ještě o kousek lepší a ke konci fandíme jako kdybysme vedli 4:0 a získali jsme titul! Jen tak dále! I přes ne zrovna velký počet slávistů (400 fanoušků) bylo fandění dobré a je vidět, že to jde, když se chce. Bylo příjemné vidět na výjezdu staré známé tváře jako cca 2-3 roky dozadu. Burani zůstali doma, pokud jim to vydrží, jedině dobře.

Domácí fandí také solidně, předvádí i nějaké ty choreografie. Nedá mi nezmínit jednoho blbečka, který se přišel předvádět k sektoru hostí a z velké dálky vyhrožovat. Jistě po zápase obral někde normála o šálu a bude se tím všude možně chlubit. Jak typické pro naši ubouhou fans scénu.

Na hřišti remíza, někteří hráči bojovali, prostě nám to teď nejde. My jako fanoušci musíme podporovat klub, i když se nedaří! Kritizovat můžeme, pokud dáme do fandění maximum.

Po zápase čekáme, až se otevřou brány sektoru hostí a chystáme se pozvat družební přátele na pivo. Ochranka se dnes chovala velice korektně a profesionálně, což je rozhodně pozitivum. To se však nedá říct o práci policie. Ta se drží hesla "pomáhat a chránit" opravdu důsledně a odmítá pustit polské občany do hospody. Předtím z naší strany žádný incident nenastal, a i tuto situaci se snažíme řešit v pohodě a domluvou. Bohužel to s pány v brnění nejde, stojíme tedy na místě. SPJ úplně zbytečně dobijí jednoho KSG a za odměnu ještě dostává 1000 Kč pokuty. Po chvilce celkem brutálně zažene SPJ Poláky do busu a čeká se na odjezd. Přitom je zničeno zpětné zrcátko od autobusu a jsou poškozené dveře. To se logicky nelíbí Polákům (hlavně řidiči) a začínají bouřit. Odpovědí jsou jim rány obušky. Než se opět dveře zavřou, nastříká do autobusu (s velkou a škodolibou radostí) několik "strážců zákona" slzný plyn. Policie bouří, že KSG odmítají odjet a že schválně blokují komunikaci. Vystříkáním kabiny řidiče slzákem odjezd opravdu urychlila. K celému incidentu není co dodat. Je tak krásné žít v demokratickém státě. O agresivitě policie ke slávistům, kteří se snažili KSG slušnou formou slovně bránit, by se daly napsat stovky řádků, ale proč? Stejně to nemá cenu a člověk se pravdy a pomoci nedobere. Celou situaci monitorovala SPJ i kriminálka na kamery, nedělám si iluzi, co by se se záběry stalo v případě něčí stížnosti na postup PČR. Je dobře, že celému incidentu přihlíželo hodně normálních fanoušků a tím ztratili veškeré iluze. Jen si dělejte akce jako v Příbrami, Karviné a nebo teď v Jablonci. Náš svět nikdy nezničíte!

S aktivními fanoušky na viděnou ve středu na pohárové odvetě s Karvinou! Bohužel vedení s námi opět vyjebalo a hraje se už od 17:30. V ligovém zápase s Plzní se hrálo v podobném termínu, i když jsme nebyli v televizi. Vedení přislíbilo nápravu a slíbilo, že se bude snažit, aby se to již nestalo. Tímto jim za všechny fanoušky srdečně děkuji. Takže omluvenky do školy a zdrhačka z háku, Slavia nás potřebuje!

Slavia Praha a Górnik Wałbrzych zawsze razem!

Fotogalerie

  • 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG
  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG
  • 7.JPG
22.11.2009 Orange 21