Zápas s lokálním rivalem na Strahov přilákal přes 7.200 diváků. Potěšující je ten fakt, že maximálně pouhá třetina z této navštěvy byla z Ďolíčku. Souboj vršovických přinesl krom boje na travníku i souboj choreografií a pyrotechniky...

Hned úvod zápasu přinesl dvě choreografie. Domácí vsadili na osvědčenou kartoniádu, kdy využili zaplněnost sektoru na maximum, kterou doplnila plachta uprostřed na které byla mapa Vršovic kde 95% bylo ve slavistických barvách a zbylých 5% klubíčku z Ďolíčku. K tomu na galerii visel vše vysvětlující nápis „Ať žijí naše Vršovice“ to navíc doplnili 30 stroboskopů. Hosté kontrovali velkým nápisem "BOHEMIANS" na horní galerii a dole na plotě "Z VRŠOVIC" což doplnili pruhy s letopočtem 1905. Pak již začala pyrotechnická vložka, která s přestávkami probíhala po celý zápas. Na straně hostů se co chvíli rozhořel nějaký ten žlutý oheň, tři dokonce skončili na hrací ploše. Domácí byli pro změnu vybaveni dýmovnicemi. V průběhu zápasu jich odpálili pět, které porůznu hasili hasiči. Někdy se jim včas zadařilo, dvakrát sprintovali po tartanu pryč, přičemž slušně zadýmili zbytek stadionu Jednou se díky zrezlému zámku vůbec nedostali do sektoru a tak dýmovnice v klidu vyhořela a jednou se pustili do křížku se slavisty, takže nastoupila do sektoru policie. Ta však soupeře nenašla. Podobný scénář to mělo zřejmě i na druhé straně, kde neustále policie otvírala bránu do sektoru, ale zda se zasahovalo nebylo úplně jasné.

Support byl na vynikající úrovni o češ se staralo na cca 1200 hostů a možná o něco vyšší počet domácích kotelníků. Domácí si sice v začátku druhé půle dali jakýsi oddechový čas, ale s přibývajícím časem a tlakem Slavie se do supportu zapojovali i ostatní tribuny, což bylo „odměněno“ vítězným gólem. Závěrečný hvizd odpálil v domácím sektoru šest červených dýmovnic a pět bílých. Policie a hasiči tentokráte nezasahovali a tak se vytvořila slušná clona, což se trochu podepsalo na tradiční děrovačce. Ta v mlžném oparu byla pro krajní sektory trochu zmatená, jelikož megafonista nebyl úplně slyšet a vidět, čímž se nedalo odezírat kdy se co řve. I přesto opět famózní.

Pokud jde o dění v ulicích, nemám žádné informace, že by se něco zajímavého dělo.

04.08.2010 Orange 19

Komentáře