V sobotu nám začal také nový ročník HET ligy, ve kterém jsme v úvodním klání přivítali Teplice. Nezáživný fotbal, přes který jsme jen se štěstím vyhráli zastínila báječná atmosféra, kterou vedl na následující čtyři roky zaskakující Strašák!

Po povedeném zápasu s běloruským mistrem z Borisova čekal Slavii další nepříjemný soupeř - mladé dravé Teplice, které mají pohárové ambice. V minulém utkání, které jsme se žlutomodrými odehráli taktéž v Edenu, jsme za bouřlivé atmosféry dokázali strhnout vedení a zvítězit až v posledních minutách zápasu. Tým pod vedením lodivoda Stejskala, bývalého kouče Slavie z mládežnických kategorií, měl taktéž v týmu hned několik jmen, která ještě donedávna hrála v našem dresu.

Od utkání se čekal vyrovnaný boj, což zapříčinila i obměna jedenáctky, kterou tvořili hlavně hráči, kteří nedostali šanci v kvalifikačním zápase o LM. V očekávání byli slávisté také kvůli návštěvě. Den před utkáním hlásil Ticketportal, že jsou k dispozici pouhé dva tisíce lístků. O to větším zklamáním byla návštěva, která s bídou sahala přes jedenáct tisíc hlav.

To, co rozhodně nebylo za očekáváním, byl support, který se již od prvních minut jevil velmi slušně. Vše vyeskalovalo již v páté minutě, kdy Slavia zahrávala poněkud zvláštní penaltu, kterou s přehledem proměnil Halil Altintop. Po utkání se za tuto "nepoctivou" výhru omluvil i Jaroslav Tvrdík na twitteru, za což mu patří uznání. Červenobílí postupem času ztráceli iniciativu na hřišti a Teplice stupňovaly svůj tlak. Fandění mělo skvělé grády, měnil se chorál za chorálem, zpěv hřměl Edenem, zatímco Laštůvka likvidoval pokusy hostů.

Před koncem poločasu se sešívaní připomněli jedním brejkem, ten ale nebyl příliš dobře zakončen, a tak se šlo do kabin za stavu 1 : 0.

Druhé dějství také nebylo, co se fotbalu týče, nijak oslnivé, avšak převahu měli  hosté. Úroveň fandění se ale stále nezhoršovala, ba naopak. V mnoha případech se oprášily staré pokřiky, které již dlouho nebyly slyšet, a mělo to úspěch! Emoce na hřišti začínaly jiskřit, největší vzrušení přinesl náš odchovanec Červenka, který zbytečně mimo hru přišlápl Bořila. Mimo jiné také nebezpečně zatápěl naší defenzivě, která se štěstím odolávala. Slavia i přes tlak hostů dokázala své jednobrankové vedení uhájit a i díky dvanáctému hráči - fanouškům - vkročila do domácí soutěže vítězně.

Po utkání následovala děkovačka, kterou si vzal po vyvolávání od fanoušků do parády Jakub Jugas, jenž si vedl velmi dobře! Nyní je před námi další cíl - odveta v Bělorusku! Slavia bude venku potřeboval hlasivky každého z vás, aby dokázala postoupit! Odveta je na programu ve středu. Jedeme všichni! Ať žije Slavia!

 

 

Fotogalerie

29.07.2017 Tribuna Sever KS photo

Komentáře