Reportáž z výjezdu do Teplic.

Utkání Slavie v Teplicích, protože ho zařadila do svého vysílání Česká Televize, bylo na programu v nedělní večer. Vzhledem k tomu, že tento termín není pro výjezdové zápasy ideální, se nedal čekat nějak obzvlášť vysoký počet cestujících do lázeňského města, ovšem to, že se v Praze na nádraží sešlo pouhých 50 sešívek, je určitě velikým zklamáním. Je velká škoda, že nejezdíme na výjezdy společně jako jedna rodina, na výjezdech s Tribunou Sever je totiž obvykle o zábavu postaráno…

 

V Ústí nad Labem ještě do vlaku přistoupí pár místních slávistů, takže na nádraží v Teplicích nás vystupuje 60. Přijíždíme s velkým časovým předstihem před výkopem, takže v Teplicích míříme do místních hospod, abychom se stihli před zápasem trochu posilnit. Jeden z našich to s tím posilňováním trošku přežene, před zápasem se ztratí ve městě, poté celý den nebere mobil a ozve se až další den, že se do Prahy dostal až v pondělí odpoledne :-)). Před zápasem to v severočeském městě nevypadá tak, že tam v ten den hraje ještě nějaký jiný klub než pražská Slavia. Slávisty potkáváme všude ve městě, a když náhodou narazíme na fanouška místního fotbalové klubu, tak raději ve svém městě sklopí hlavu a míří na druhou stranu ulice.

 

Na stadion v Teplicích se dostáváme s velikou časovou rezervou před začátkem zápasu, ani ta nám však nepomůže k tomu, abychom přesvědčili pořadatele zápasu a policii, že naše vlajky jsou neškodné a nepojí se s nimi žádné bezpečnostní riziko. Fízli se securitkou jsou ale neoblomní a na stadion nám nepustí žádnou vlajku s většími rozměry než 1,5m na 1,5m. Tvrdí přitom, že vlajky nemohou vpustit z bezpečnostních důvodů. Toto stanovisko absolutně nechápeme a odmítáme, nenalézáme však žádnou možnost, jak naše největší vlajky na stadion pronést…

 

Prostor v našem sektoru tak dostávají malé, skupinové vlajky, kterých je zrovna na tento zápas méně než na jiné výjezdy. V kotli se nás schází zhruba 450, což je dost slabé číslo. Hodně slávistů je ale Na Stínadlech i v ostatních sektorech, odhaduju, že v nedělní večer si našlo cestu do Teplic na fotbal přibližně 1 000 slávistů. Na Stínadla si našlo cestu celkem 6 831 platících fanoušků.

 

V nám vyhrazeném sektoru se snažme od začátku zápasu fandit, což se na slabý počet v sektoru poměrně daří. Zápas se hraje v hodně chladném počasí, takže se čas od času zahřejeme zapálenou pyrotechnikou v našem sektoru, hasiči s ledovou vodou naštěstí nezasahují…

 

Na hřišti se odehrává spíše taktická bitva, ještě v 85. minutě to nevypadá, že by nějaké mužstvo mělo vstřelit branku. To ale změní v 86. minutě střídající obránce Jirka Bílek. V tu chvíli rozjíždíme chorál, který držíme už od 80. minuty na plné grády a fandění u nás v sektoru je až fanatické. Po vstřeleném gólu se k fandění hodně přidávají i slávisté na ostatních tribunách a hráči jsou povzbuzováni opravdu ze všech stran.

 

Po zápase si hráči ještě poslechnou chorál, který v tu chvíli držíme už nějakých 20 minut, a poté si užijí zaslouženou děkovačku. Skupiny Tribuny Sever si poté stahují své vlajky z plotu, protože spěcháme na vlak, abychom se před pracovním dnem alespoň trochu vyspali. Na nádraží do Prahy přijíždíme před půlnocí a všichni míří do svých domovů. Celý vlakový výjezd s námi absolvoval i 1 slepý fanoušek, za což si zaslouží respekt! Měl by být vzorem pro všechny ty, kteří si pokaždé najdou nějakou výmluvu, proč na výjezd s Tribunou Sever „nemohli“ vyjet. Poděkování patří i dobrovolníkovi z našich řad (konkrétně z Beta Fans), který se o našeho slepého fanouška po celou dobu výjezdu staral jako o vlastního.

 

Tepličtí na stadionu tvoří jako obvykle pro nás nepochopitelně 2 kotle, přičemž každý z nich čítá okolo 50 hlav. Supportem za námi výrazně zaostávají, jediné co neustále slyšíme je velký buben ze sektor teplického fanklubu, který leží kousek vedle toho našeho. Slavii jsme v Teplicích jednoznačně vytvořili domácí prostředí, za což se nám hráči odměnili výhrou v tomto severočeském městě po dlouhých 6 letech. Za posledních 15 let jsme tu vyhráli teprve potřetí.

 

V neděli v 15:00 všichni do Edenu na bitvu o vládce Vršovic! Za 2 týdny, v sobotu 21.11. poté všichni autobusy Tribuny Sever do Uherského Hradiště na Slovácko! Naplníme alespoň 2 plné autobusy? Více informací přineseme již brzy!

Fotogalerie

05.11.2015 Krasoň Vašek, SlaviaFans

Komentáře