Pomáhat a chránit!

 

 

 

Mnozí z Vás četli článek ze zápasu s Duklou a jistě si pamatují počínání PČR po zápase. To však nebylo všechno a aby byl výkaz činnosti obsáhlejší, tak bylo potřeba ještě konat.

Po pátečním zápase s Duklou vybíhají v Evropské ulici ze dvou antonů členové SPJ na cca 35-ti člennou skupinku mladých slávistů, kteří jdou po utkání na metro Dejvická. SPJ provede velmi brutální (dvě rozbité hlavy za to, že není místo u zdi domu, kam byli všichni nuceni opřít se hlavou s rukama nahoře) a nesmyslný zásah na tuto skupinku, která se chovala naprosto klidně a šla bez jakýchkoliv excesů. Zhruba minutu poté přijíždí na místo další tři antony, nechybí policisté se psy, hotové manévry. Na stojící slávisty je mířeno zbraněmi na gumové projektily, je jim vyhrožováno zbitím či zabitím, jsou častováni ranami teleskopy do zad třeba za to, že neudrží ruce za hlavou v jedné poloze, aby jim poté velitel zásahu sdělil, že kdo ruce neudrží, může si je dát za záda. Takto je léčiteli mindráků skupinka na místě držena zhruba 30 minut. Po půlhodině přijíždí na místo kriminální policie a každý je hezky po jednom natáčen s občanským průkazem v ruce pro PČR a kriminální policii.

Po video koutku, který je ze strany „strážců zákona“ úmyslně protahován, jsou slávisté posíláni po jednom na různé strany opět pod pohrůžkami zbití a sebrání při uhnutí z nastoleného kurzu. I přes toto všechno se skupinka dokáže ve 20 kusech sejít před vstupem metra Dejvická, kde už ovšem čekají čtyři plné antony. Z těch opět vyskáčou členové SPJ, kteří se slávisty za obligátní buzerace cestují metrem (na trase mezi stanicemi Dejvická a Muzeum dokonce na každé zastávce čekají další). Na konec je počet SPJ dvojnásobný než celé skupiny. Při rozdělení skupiny během cesty k domovům SPJ přestupují s jednotlivými menšími skupinkami po 6-7 osobách na trasy metra B a C, zřejmě tam nikdy nejeli. Na přestupní stanici Muzeum ještě hrdinové zvládnou zbít dalšího slávistu, poté už se všichni rozcházejí do svých domovů. Evidentní pomáhat a chránit v praxi, přesně tak, jak se zpívá v téhle komedii pro lidi, při které přejeme příjemný poslech.

Pomáhat a chránit!

11.11.2014 Tribuna Sever 0

Komentáře