Report z posledního ligového souboje s pražskou Duklou!

Dalším pokračováním nejvyšší soutěže byl pro sešívané domácí souboj s pražskou Duklou. Nálada v táboře červenobílých byla výborná, v zádech měli výhru v tom nejprestižnějším zápase, derby, a v tabulce zaujímali lichotivé čtvrté místo. S dobrým nápadem přispěchalo vedení Slavie a na toto utkání připravil zajímavou akci 1 + 1 vstupenka. Ke každé zakoupené vstupence další zdarma. Touhou bylo překonat hranici deseti tisíc diváků na stadionu, což se nakonec o necelých 600 přítomných povedlo.

Už před zápasem to v blízkém okolí nevypadalo na běžný ligový zápas, slávisté byli vidět všude, proud na lávce přes silnici vedoucí ke stadionu byl nekonečný. Jako by někdo v obchodním centru slávisty klonoval. Tribuna Sever byla už před utkáním velmi slušně zaplněna. Bohužel utkání nakonec ukázalo, že spousta přítomných byla na Severu jen díky nejlevnějším vstupenkám na stadionu, bez zájmu podílet se na supportu. Příště při takovéto očekávané návštěvě by bylo vhodnější pro tyhle diváky otevřít jižní tribunu, kde se mohou v klidu kochat děním na trávníku. Díky tomu nebyla hlasová podpora na takové úrovni, jakou počet přítomných na Severu sliboval. K jeho slabší úrovni určitě přispělo i rychlé vedení hostujícího týmu už v 5. minutě utkání. V průběhu prvního poločasu byla na TS roztažena igelitová plachta s nápisem „ČERVENO-BÍLÍ“, doplněná mávacími vlajkami. Do konce prvního poločasu se sešívaným srovnat krok se soupeřem nepodařilo, ba co víc, tahali za kratší konec proti dobře hrajícímu soupeři.

Druhá půle byla herně o něco lepší a vyrovnáním se v 63. minutě blýskl šutér Milan Škoda. Poté se sešívaní tlačili za druhým gólem, několikrát zatlačili hosty před jejich branku, zejména sérií rohových kopů, ale bohužel na vytoužený gól se jim dosáhnout nepodařilo. Při tlaku byl support na Severu opravdu hlučný a živelný, takhle by měl ale vypadat po většinu utkání, ne jen pár minut při tlaku. Hráčům na hřišti se potěšit více než desetitisícovou návštěvu nepodařilo, ale remíza je po předvedeném výkonu spravedlivá. V dalším utkání čeká slávisty těžká partie v Jablonci, kde samozřejmě nemůže Tribuna Sever chybět, více se dozvíte zde:

http://tribunasever.cz/t/55159-Do-Jablonce-s-Tribunou-Sever.html

Na sever Čech jedeme všichni, ať stadion patří červenobílým barvám!

Ať žije Slavia!

 

Foto: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.873575922729193.1073742089.114615145291945&type=3 (Dalibor Durčák)

http://hooligans.cz/reports/czech/91-2015/4891-slavia-praha-dukla-praha-04-10-2015-fotoreport

 

Fotogalerie

02.10.2015 Chemik Vašek

Komentáře