Report z pátečního dýchánku na Julisce!

 

 

 

Na páteční večer připadl zápas s posledním z pražských týmů, Duklou. Větší část aktivních slávistů se sešla dvě a půl hodiny před zápasem v jedné z restaurací nedaleko Julisky. Nechybí ani Ti nejvěrnější, kteří si nemohou nechat ujít zápas Slavie, a to ve slušném počtu kolem 30. Jejich počty mají vzrůstající tendenci, jen tak dál! Během přesunu na stadion je potrestáno plivnutí na zem, vskutku veřejnosti prospěšná činnost, efektivně vynaložené státní prostředky. Před začátkem utkání probíhají v sektoru hostů práce na netradiční choreografii. Pomocí barevných papírků a pásky byly vyznačeny sedačky do tvaru hvězdy. Spartakiádní představení přišlo na řadu hned na úvod zápasu. Vyznačený prostor zůstává prázdný a slávisté se rozmísťují v okolí pásky a prázdné sedačky vytváří v sektoru slávistickou hvězdu. Akce se povedla velmi slušně a efekt je moc hezký. Slávisté stojí poslušně v obrazci až do 16. minuty, kdy se sešívání dostávají do vedení. Propuká radost, odpalují se ohně, zpívá se, zkrátka dobrá nálada. Za pár minut je ale srovnáno. Potom se dopustí dětinské chyby domácí gólman Rada a znovu se jde do vedení. Zajímavě vypadal experiment po góle s rozdělením sektou na poloviny při chorálu “Zpívej i ty….“, kdy při refrénu do sebe obě poloviny „naběhnou“. Za melu ve spodní části sektoru by se nemuseli stydět na lecjaké vesnické tancovačce :-). Bohužel ani tentokrát červenobílí jednobrankový náskok neudrží a do poločasové přestávky se jde za nerozhodného stavu 2:2.

Druhá půle už tak zajímavá na hřišti ani v hledišti není. Jediným zajímavějším okamžikem je břevno po hlavičce Martina Latky. Co se týče fandění, tak je třeba pochválit slávisty na „hlavní“ tribuně, kteří se aktivně přidávali do dělených pokřiků. Celkem slávisté tvořili více než polovinu z ohlášené návštěvy 6000 diváků, z toho lehce nad 400 bylo v hostujícím sektoru.

Stejně jako v Budějovicích nedokáží hráči proti soupeři, který je k poražení, dovést utkání do vítězného konce. Po děkovačce jsou slávisté zdrženi několik minut v sektoru. Při průchodu bránou stadionu opět úřadují policajti. Nejprve sbírají dvacetiletou dívku, jelikož prý byla svědkem přestupku, proto jí obstoupí dvacet těžkooděnců, aby se náhodou nesnažila probít se pryč. Poté ještě dvě šestnáctileté dívky, aby se vykázala činnost a byly argumenty pro nesmyslný počet policajtů na tomhle nesmírně rizikovém zápase. U všech proběhne natočení osobních dokladů a následné propuštění.

Nyní nás čeká reprezentační pauza, kterou si zpestříme návštěvou futsalového derby v Edenu. Mobilizujte mezi sebou, kupujte lístky ve fanshopu, halu musíme vyprodat a vytvořit bouřlivou kulisu! Podrobnější informace se budou v následujících dnech objevovat na našem webu a facebookové stránce Tribuny Sever.

 

Ať žije Slavia!

Foto: Vašek (TS), supporters.cz, Unterwegs-in-Sachsen-Fussball

Video: Vltava (Sešívky z Příbramska), Unterwegs-in-Sachsen-Fussball

 

 

Fotogalerie

  • Dukla-SKS042014.jpg
  • Dukla-SKS072014.jpg
  • Dukla-SKS092014.jpg
  • Dukla-SKS022014.jpg
  • Dukla-SKS052014.jpg
  • Dukla-SKS112014.jpg
  • Dukla-SKS122014.jpg
  • Dukla-SKS032014.jpg
  • Dukla-SKS062014.jpg
  • Dukla-SKS012014.jpg
  • Dukla-SKS102014.jpg
  • Dukla-SKS082014.jpg
08.11.2014 Chemik 0

Komentáře