Před domácím zápasem se Znojmem došlo k nepříjemnému incidentu při vstupu na stadion.  Více informací a jak zareagovala Tribuna Sever si můžete přečíst v článku!

Řada z vás si určitě všimla, že již několik sezon, počínaje strahovskými, navštěvuje zápasy Slavie nevidomý fanoušek. Na domácích zápasech chybí málokdy - miluje atmosféru kotle, zná všechny chorály. Před zápasem jej vždy někdo z aktivních vyzvedne na autobusové zastávce a odvede na jeho místo. Většinou pro něj máme připravenou vstupenku. Na tomto zápase tomu tak bohužel nabylo. Radek tentokrát dorazil později a tak zbývalo jen pár minut do začátku utkání. Pokoušeli jsme se tedy domluvit u vstupu č. 1, kde v tu dobu byly velké fronty, zda by jej nepustili dovnitř bez vstupenky, což ochranka odmítla. Je to škoda, ale není na tom nic špatného. Šli jsme si tedy koupit vstupenku k pokladnám. Po zdolání fronty bylo dámou v okénku pokladny sděleno, že zlevněné vstupenky pro fanoušky se zdravotním handicapem se prodávají u vedlejšího okénka a že o prodej lístku nemůže vedle sedící kolegyni požádat. Radek si tak vystál již třetí frontu. Když na něj došla řada, zjistil, že bohužel u sebe nemá průkaz ZTP a na pokladně mu bylo oznámeno, že nebudou zkoumat, zda skutečně nevidí a nebo to jen předstírá. Zakoupili jsme mu tedy vstupenku bez slevy. Tím bohužel peripetie neskončily - v době, kdy již probíhala 5. minuta utkání byl šacován více, než je na běžných ligových utkáních obvyklé a na své místo v sektoru 108 se tak dostal kolem 15. minuty. Je smutné, že fanouškům, pro které je účast na utkání již tak obtížná, jsou navíc házeny klacky pod nohy.

 

Tribuna Sever ve spolupráci s Odborem Přátel se rozhodla, že do budoucna zamezí podobným nepříjemnostem a Radkovi zakoupila z vlastních prostředků permanentní vstupenku pro zbytek této sezony.

 

Nechceme tímto poukázat jen na jeden konkrétní případ, rádi bychom, aby bylo k fanouškům přistupováno s respektem a vstřícností, nikoli aby již při vstupu na stadion byli otrávení a naštvaní.

 

Český fotbal pro fanoušky!

Fotogalerie

  • Pernamentka.jpg
24.03.2014 Leprechaun 25

Komentáře