Před startem jara!

 

 

 

 

Ještě než odstartuje jarní část ligové sezony 2013/2014, poohlédneme se, co se událo na Tribuně Sever v průběhu podzimní části a co nás čeká a nemine v průběhu jara.

 

Pro část seveřanů začala nová sezona hned po konci té minulé a to účastí na tradičním, již 13. celostátním setkání slávistů, které pořádá Odbor Přátel Slavie. Tentokrát bylo hostitelským místem krásné moravské město Šternberk. Vzhledem ke vzdálenosti to nevypadalo na valnou účast aktivních z Tribuny Sever, nakonec se dala dohromady slušná partička, která se dobře bavila nejen na cestě, ale i v místě konání. Přestože tým TS vypadl s domácím mužstvem už v prvním vyřazovacím kole, obdržel cenu fair play za upozornění chyby ve výsledkové tabuli své skupiny, která by TS zvýhodnila v dalším nasazení do turnaje. V červnu tohoto roku je na programu další ročník tohoto turnaje, který se bude poprvé konat v Praze.

Další letní aktivitou Tribuny Sever bylo založení vlastní odbočky Odboru Přátel Slavie, nejstarší a největší fanouškovské organizace v ČR. Krátce na to se odbočka TS stala odbočkou největší, kdy počtem členů předčila i tradiční a zaběhlé frakce např. v Rožďalovicích či Klatovech. Členy odbočky jsou téměř všichni současní aktivní, kteří se starají o prezentaci TS a přidávají se stále další. Více o výhodách členství (slevy na perm. vstupenky, na výjezdy busem, do fanshopu atd.) a možnostech přihlášení je uvedeno na stránkách www.fo-slavia.cz nebo ve fanshopu.

Po shlédnutí losu podzimní části ligy bylo jasné, že už na podzim nás čekají dva fanouškovské vrcholy - v prvním kole Baník Ostrava a o několik kol později komunističtí hlupáci. Na domácí utkání s chachary byly připraveny 2 velké a 1 menší choreografie, z nichž dvě byly věnovány rozloučce Davida Hubáčka, který toho pro Slavii hodně udělal. Choreo v zápase s  Baníkem nastavilo laťku hodně vysoko a další choreografie se pak objevily postupně na všech domácích i venkovních ligových utkáních. Vše je podrobně shrnuto v přehledu a hodnocení podzimní části:

http://www.slaviaultras.cz/t/54912-Hodnoceni-podzimu-2013.html

 

Derby několik kol po utkání s Baníkem bylo na programu v těsné blízkosti 100. výročí narození největší legendy nejen našeho klubu, ale i historie českého fotbalu a jednoho z nejlepších střelců světa - Pepiho Bicana. A tak nemohlo být věnováno ničemu jinému než oslavě tohoto jubilea. Stěžejní byla velká plachta s podobiznou Pepiho, jejíž náklady se vyšplhaly k desítkám tisíc korun. O příspěvek se postarali sami fanoušci koupí speciální série placek s Bicanem, významný byl příspěvek od obou organizací sdružujících slávisty - Odbor Přátel a Fanklub. Podzimní derby patřilo po ultras stránce k top zápasům, které byly za poslední dobu v ČR k vidění. Na derby se také prodalo 1000 kusů speciálních triček, což na tribuně dalo velmi dobrý efekt.

Památku největšího slávistického velikána pak Tribuna Sever důstojně uctila i v den tohoto významného výročí přímo u jeho hrobu na Vyšehradě.

V průběhu podzimu jsme také ve spolupráci s Odborem Přátel obnovili tradici autobusových výjezdů - hned na ten první, do Plzně, vyrazily 3 plně obsazené autobusy. Další bus pak vyrazil do Příbrami a na Slovácko, kdy slávisté dostáli pověsti klubu inteligence a kultury a cestou navštívili minipivovar ve Slavkově u Brna. V autobusových výjezdech budeme samozřejmě pokračovat i na vybraná utkání jarní části ligy.

Řada aktivních seveřanů se pak podílí i na organizaci Univerzity Slavia, jejíž díl o fandění se setkal, stejně jako tématicky zaměřené číslo Červenobílých listů, s obrovským úspěchem. Do časopisu přispěla Tribuna Sever články, například o výrobě choreografií, a zajímavými fotkami.

Tribuna Sever také několikrát podpořila další slávistické sporty - pravidelné jsou již návštěvy na futsale, fandili jsme i na basketbale žen.

 

Co nás čeká na jaře?

Hned v prvním jarním kole zajímavý výjezd na hřiště dříve tradičního, dnes skomírajícího rivala - Sigmy. Na utkání vyrážíme vlakem, všichni v černém!

Na jaře bychom rádi zapracovali na zkvalitnění našich choreografií a také přišli s novými nápady při jejich realizaci. Pokud máte nějaké nápady, něco jste zahlédli na jiných stadionech, budeme rádi, když se s námi o to podělíte. Nápadů není nikdy dost.

V průběhu jara bude konečně možné v Edenu věšet vlajky, chystáme i další vylepšení, které je ovšem závislé na personálních změnách u vlastníka stadionu. Rozhodně bychom rádi zvýšili počty slávistů na venkovních utkáních, k čemuž je ale potřebná aktivita každého z vás!

Naším cílem je také minimálně vyrovnat loňský, velmi dobrý pochod na druhou stranu řeky.

Vaše šatníky pak obohatí nové suvenýry, které si budete moci zakoupit jak tradičně na stáncích, tak ve fanshopu.

Byli bychom rádi, kdyby se do aktivního dění na Tribuně Sever zapojili další z vás tak, jako se tomu stalo již na podzim, kdy například s choreografiemi či výzdobou města začala pomáhat řada nových tváří.

V neposlední řadě budeme pomáhat naší milované Slavii svými hlasivkami. A to jak za rychlou záchranou v lize, tak zejména v poháru, kde díky dobrému losu dělí náš klub jen pár utkání od návratu do Evropy! Slavia posílila - vrátil se náš oblíbenec, kapitán Karel Piták a také jeden z nejlepších útočníků poslední doby - Tomáš Necid. Oba velcí Slávisté. K nim další šikovní hráči, tak pojďme společně Slavii vrátit tam kam patří! A začínáme hned zítra, na Sigmě!

Ať žije Slavia!

Fotogalerie

  • ternberk.jpg
  • Diplom.jpg
  • SKS-Baník072013-2.jpg
  • Bican02.jpg
  • Placka01.jpg
  • Placka02.jpg
  • Placka03.jpg
  • Bican.jpg
21.02.2014 Pivo 25

Komentáře