Slavia po 4 977 km výjezdu bez zisku tří bodů ulovila plný bodový zisk v Brně. Jak vše vypadalo čtěte v článku...

 

 

Po několika letech se Slavia opět představila v druhém největším městě naší země - v Brně. Páteční termín, žádná organizace výjezdu ani hecovačka byla předzvěstí slabšího obsazení slávistického sektoru.

Jaké pak bylo překvapení, když se v dobře ověšeném sektoru objevilo cca. 230 slávistů. Od začátku se všichni zformovali do jedné části tribuny a fandění bylo od začátku poměrně kvalitní.

Byl také připraven nápis "RADA pro sázkaře - 10". Hráči hráli tragicky, nevytvořili si snad žádnou šanci a několikrát při nich naopak stálo štěstí.

Druhá půle začala menším tlakem slávistů i kvalitním fanděním z naší strany. Bubnu se ujal jeden z nováčků a o hecování se staralo hned několik lidí. A bylo to znát!

Druhou optickou prezentací byl slávistický dres doplněný dvěma stovkami kartonů a nápisem "4977 km bez výhry" reagující na počet kilometrů, které hráči a hlavně fanoušci absolvovali, aniž by se radovali z výhry. Dres byl navíc podsvícen několik stroboskopy.

Gól v síti domácích po Juharově střele a chybě domácího gólmana rozpoutala v sektoru euforii. Od té chvíle bylo k vidění ve slávistickém sektoru několik dalších stroboskopů, bengálských ohňů, i menší dýmovnice.

Slavilo se až do konce utkání a ve druhé půli jsme byli určitě slyšet více než domácí příznivci.

Ti se seskupili na protilehlé tribuně za brankou, část z nic pak v rohu protilehlé tribuny a kotle a třetí část v rohu stadionu poblíž našeho sektoru. Z toho dokonce vyrazil jeden ze Zbrojováků k nášemu sektoru. Obdařen byl několika drobnými mincemi, pro které si jistě šel. V Brně zkrátka není blaze...

Fandění domácích bylo místy slušné, dobře slyšet, jindy o sobě nedávali nijak extra vědět. V jednom ze sektorů bylo odpáleno několik bengálských ohňů, které daly hezký efekt a z kotle domácích vylétnu také tlakový granát, což byla rána jako kráva. Zvláštní také bylo vidět hodně fanoušků v dresech brněnské Komety. Je zkrátka vidět, jaký sport a jaký klub hraje v Brně prim...

Hráči již vedení udrželi a tak jsme si sice po rozpačitém, ale tříbodovém výkonu mohli užít vítěznou venkovní děkovačku. Na hráčích bylo vidět, že jim spadnul kámen ze srdce a radost z nich přímo sálala.

Snad se jim tenhle pocit tak zalíbí, že ho budou chtít zažívat i nadále. V sobotu nás čeká velmi těžký soupeř - Slovan Liberec. Domácí prostředí, zvýšené sebevědomí i nová posila - Ruda Skácel by však mohli hrát velkou roli. Nenechte si tento zápas ujít.

Díky všem kteří vyrazili, uvidíme se v sobotu v Edenu!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS)

Video: Violence,

Fotogalerie

  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 1.JPG
  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 2.JPG
  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 3.JPG
  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 4.JPG
  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 5.JPG
  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 6.JPG
  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 7.JPG
  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 8.JPG
  • Zbrojovka Brno - Slavia Praha (Vašek 2013) 9.JPG
09.03.2013 Tribuna Sever 24

Komentáře