Reportáž z domácího zápasu se Zbrojovkou.

V 17. kole ligy nám los jako soupeře přidělil Zbrojovku Brno. Očekávání slávistů byla veliká, a tak (i díky tomu, že pár hodin před výkopem hrála Slavia v Edenu hokej proti Šumperku) byly všechny hospody ve Vršovicích několik hodin před začátkem zápasu plné. Ti, kteří nechtěli trávit čas před zápasem v hospodě, mohli navštívit zmiňovaný hokej, nebo třeba i slávistickou fanzónu umístěnou přímo před fotbalovým stadionem. Zkrátka a dobře, každý se bavil tak, jak nejlépe mohl. Procházku Vršovicemi si udělali i fanoušci Zbrojovky s jejich družebními přáteli ze Slovanu, nakonec z toho ale nevzešlo nic zajímavého.

 

Do Edenu si našlo cestu přes 12 000 fanoušků. Na polovinu února to sice není špatné, ale doufám, že za 2 týdny si na domácí utkání s Baníkem (neděle 28.2. od 17:00) si najde cestu alespoň 15 000 slávistů. Potěšující pro nás je fakt, že na naší Tribunu Sever přišlo přes 4 000 sešívek a Severní Tribuna doslova praskala ve švech. Doufáme, že na TS bude chodit ještě o něco více aktivně fandících slávistů.

 

Od začátku zápasu fandíme slušně, do fandění se zapojují i ostatní tribuny. Impulsem byl i brzký vstřelený gól, který dala Slavia už v 15. minutě zápasu. Na konci 1. poločasu Slavia ještě dokáže svůj náskok zvýšit na konečných 2:0. Na Tribuně Sever se objevuje ve velké míře i pyrotechnika. To je určitě dobře, věřím, že se na Tribuně Sever budou ohně objevovat čím dál více.

 

V 1. poločase má TS připravenou i optickou prezentaci. Celotribunová kartoniáda, na které je uprostřed letopočtu 2016 zobrazen pohár, doplňuje nápis „Vraťme Slavii do pohárů“. Vše je okořeněno 20 ohni, které se objevují nad celou kartoniádou. Ve spodní části krajních sektorů jsou podélně roztaženy červené= pruhy. Tak snad se nám naše přání splní a v létě pojedeme společně někam na dovolenou! :-)) Choreo sklidilo úspěch i na celosvětových evropských stránkách Ultras .

 

V druhé polovině utkání se naše fandění ještě o něco zvedne. I díky tomu, že se zápas pro nás příznivě vyvíjí, se můžou chorály střídat jako na běžícím páse a jen málokdy se vyskytne hluché místo. Dobrý výkon předvede i náš mladý bubeník, který už jen málokdy udělá chybu a je plnohodnotnou náhradu za jeho dlouholetého předchůdce.

 

Na Severu se objevuje i několik transparentů. Pro historicky 1. šéfa slávistického kotle, Roberta Steina, jsme připravili přání k jeho 81. narozeninám, vše doplněno roztaženými šály. Robert Stein přání naživo asi neviděl, protože nejspíš i tento zápas s námi zapáleně fandil na Tribuně Sever. I na dalším transparentu bylo přání k narozeninám – tentokráte do Chorvatska našim přátelům z Hajduku Split, kteří slaví 105. výročí od založení svého milovaného klubu. Dalším nápisem jsme uctili památku Tomáše Cermana – věrného slávisty a kameramana České Televize, který před 2 týdny nešťastně upadl při vedení reverzní kamery hokejového TV utkání Liberec-Plzeň. Zraněním po několika dnech podlehl. R.I.P.

 

Na závěrečnou děkovačku si tentokrát počkala většina fanoušků ze všech tribun Edenu a stálo to za to. Na děkovačku přišel i úspěšný trenér Dušan Uhrin. Sobotní děkovačka byla snad jednou z nejhlasitějších vůbec. Vychutnali si ji nejen fanoušci, ale určitě i hráči, včetně nových posil.

 

Hostů přijelo do Prahy 150-200, což je na vzdálenost mezi městy velmi pěkné číslo. V sektoru hostů se vedle fanoušků Zbrojovky objevili i jejich družební přátelé ze Slovanu Bratislava (20) a prý i z Viktorie Plzeň. Po celý zápas se snažili Zbrojovku podporovat ze všech sil, ale proti mnohonásobné přesile neměli moc šancí. Celkově bylo jejich vystoupení velice sympatické, pyrotechniku v jejich sektoru střídá fanatické fandění do půl těla. Kdyby se minimálně takto v Edenu prezentovali všichni hostující fanoušci, na atraktivitě zápasu to určitě přidá.

 

tento pátek (19.2.) hrajeme od 18:00 v Jihlavě. Tribuna Sever vypraví na toto utkání autobusy, přihlašovat se můžete nejpozději do středy ve slávistickém fanshopu. Sraz je naplánovaný v pátek v 15:15 před Edenem. Více zde:  http://tribunasever.cz/t/55204-Do-Jihlavy-s-Tribunou-Sever.html

 

Týden na to, v neděli 28.2. od 17:00, nás čeká domácí utkání s Baníkem. Bude se jednat o souboj dvou nejkvalitnějších fanouškovských táborů v Česku, nenechme se zahanbit a ukažme, kdo že je v Edenu doma! Navíc je dost možné, že se s Baníkem utkáme na dlouhou dobu naposledy… Na tento zápas bude potřeba ještě více slávistů, než na zápas proti Zbrojovce, hecujte proto všechny slávisty, ať všichni přijdou do Edenu!

 

Slavia je věčná!

 

videa: BlueFlash (Tribuna Sever), SlaviaFans

další zajímavé články o zápase:

http://slaviafans.com/uspesny-sesivany-den-nabrno/

http://slavistickenoviny.cz/clanek/8124-strelec-mesanovic-jsme-radi-za-kazdeho-fanouska-

Fotogalerie

13.02.2016 Krasoň Vašek (Tribuna Sever), SlaviaFans, Martin Malý

Komentáře