Report ze souboje se Zbrojovkou!

 

 

 

Po reprezentační přestávce, kterou vyplnil přátelský zápas s Hajdukem Split věnovaný oslavám 50 let od založení nejstaršího fanouškovského sdružení v zemi – Odbor přátel, pokračoval kolotoč nejvyšší soutěže domácím duelem se Zbrojovkou Brno (pozn.: podrobný článek ze zápasu s Hajdukem se objeví v nejbližších dnech).

Jelikož se nepodařilo v zápase s Hajdukem realizovat dvě připravené choreografie, bylo v plánu vše představit v následujícím zápase právě doma s Brnem. Bohužel to nevyšlo ani tentokrát, proti bylo nepříznivé počasí, a tak z obav o výsledek byla nedlouho před zápasem zrušena složitější z choreografií. Krátce před začátkem zápasu vypadal pohled na tribuny dost tristně. Nakonec si však na stadion našel cestu podobný počet fanoušků jako při zápase s Hajdukem, nějakých 5800, což ale není žádný důvod k jásotu. Fandilo se od začátku velice dobře, místy fanaticky. V 15. minutě jdou sešívaní zásluhou gólu Milana Černého do vedení, na Severu se rozhoří několik červených ohňů a stroboskopů. Atmosféře to samozřejmě pomůže a až do vyrovnávacího gólu, krátce před poločasem, snese atmosféra přísná kritéria.

Po změně stran už to taková sláva není. V 60. minutě jde Zbrojovka do vedení a gólmana Hladkého nenapadne nic lepšího než slavit gól gesty směrem k Tribuně Sever. Okamžitě se na něj snese sprška předmětů, kelímky počínaje, přes mobily a boty konče. Bohužel tím zbytečné excesy nekončí a předměty létají na hrací plochu i s pokračujícím časem. Metači předmětů by si měli uvědomit, že jediné, čeho takhle dosáhneme, je natažení sítě před tribunou. V 65. minutě nadešel čas na připravenou choreografii vracející se k oslavám 50 let od vzniku Odboru přátel. Tvořil jí velký nápis ODBOR PŘÁTEL na zídce před sektorem 108 a další mnoho nápisů s názvy jednotlivých odboček roztaženými po Severu. Několik odboček se při roztahování kamsi zatoulalo, rozmístění nápisů bylo špatné, některé byly žalostně roztaženy = slabota! Poté se utkání dohrává v pochmurné atmosféře. Slávisté doklopýtají v nepovedeném utkání k první letošní domácí porážce v poměru 1:3. Za zmínku ještě stojí informace, že v okolí stadionu se pohybovala třicítka otravného hmyzu z druhé strany řeky, ale pátrající skupinka nikoho po skončení zápasu nenalezla.

Nezbývá než zmobilizovat síly a za týden v Ďolíčku zopakovat tříbodový zisk z letošního jarního souboje a tím si vydobýt co nejlepší pozici před derby, které nás čeká už za dva týdny!


Аť žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS), supporters.cz

Fotogalerie

  • SKS-Brno032014.jpg
  • SKS-Brno042014.jpg
  • SKS-Brno082014.jpg
  • SKS-Brno022014.jpg
  • SKS-Brno052014.jpg
  • SKS-Brno062014.jpg
  • SKS-Brno072014.jpg
  • SKS-Brno012014.jpg
  • SKS-Brno092014.jpg
16.09.2014 Chemik 0

Komentáře