Slávisté dokázali v dohrávce 7. kola české ligy na svém stadionu porazit Teplice. I když to ale byly nervy...

 

 

Ještě pár dní před utkáním panovala nejistota z návštěvy ligového duelu s Teplicemi v Edenu. Nejen, že se opět hrálo v nelidský čas, tedy ve všední den, konkrétně ve středu od 18:00, ale navíc zápas kolidoval s hokejovým utkáním Kladna v čele s Jágrem proti hokejové Slavii.

Slávisté tak museli rozdělit síly a již teď můžeme konstatovat pozitivní fakt, že sešívaní dokázali solidně naplnit nejen severní tribunu v Edenu, ale také hokejovou halu ve Vysočanech. Dobrá atmosféra tak panovala na obou kolbištích.

V Edenu se sešla návštěva 6 304 diváků, což není kvůli okolnostem špatná návštěva, rozhodně se ale nejedná o žádnou hitparádu.

Atmosféra byla od začátku na slávistické poměry průměrná, dobrá nálada se postupně po dlouhé době obléhání teplického vápna měnila v nervozitu, jestli se nám vůbec povede vstřelit branku.

Teplice byly naprosto neškodné, zahrozili jen dvakrát, jinak vsadily v Edenu na absolutní defenzivu. Fanoušci na tribunách se proto hlavně snažili hráče dohnat k vytoužené brance.

To se nakonec povedlo, když se trefil poprvé na domácím stadionu Milan Nitrianský a gólový účet uzavřel odchovanec Ondra "Bimbo" Petrák. Uvolněná atmosféra se přenesla i na tribuny a v Edenu již v tu dobu vládla skvělá atmosféra.

Co však hodnotíme velmi negativně, je rozmáhající se trend chodit na druhé poločasy na východní tribunu. Chápeme, že je z toho místa lepší výhled na branku u tribuny jižní, ale absolutně to štěpí naše síly, nemluvě o tom, že si tam v první půli fandící slávisté jen sednou a čumí.

Buď na sever nechoďte od začátku, nebo na něm zůstaňte i ve druhé půli. Absolutně to ničí snahu těch, kteří se snaží fandit. Jestli chcete sedět, seďte od začátku. Jestli chcete fandit, fanděte společně s ostatními celý zápas!

Připravena byla jedna malá choreografie, panáček s bengálským ohněm v červeném tričku zval všechny slávisty na blížící se derby do Edenu a to v červených tričkách! Už jednou se nám tato akce podařila, pojďme si ji zopakovat!

Z Teplic dorazila jen hrstka fanoušků a za celý zápas nebyli slyšet snad ani jednou, stadionem duněl jen jejich buben.

Vítězná děkovačka byla kvalitní, tentokrát se o ni postaral Ondra Petrák, kterého role support lídra vyloženě bavila a to i přesto, že musel ze stupínku odskákat se svázanými tkaničkami, o což se postaral jeden dobrák :-)

Nový chorál nebyl špatný, musí se však ještě trochu vypilovat. Ideální příležitostí bude poslední utkání před derby a to malé pražské derby s Duklou, kam se vydáme pochodem (více ZDE) a nikdo z vás by neměl chybět!

Dalším domácím zápasem pak bude derby se spartou. Letos jí uděláme, cejtíme to v kostech, tak kupujte lístky, ať derby vyprodáme!

Ať žije Slavia!

Fotogalerie

  • Slavia - Teplice (Vašek - 2012) 1.jpg
  • Slavia - Teplice (Vašek - 2012) 2.jpg
  • Slavia - Teplice (Vašek - 2012) 3.jpg
  • Slavia - Teplice (Vašek - 2012) 4.jpg
  • Slavia - Teplice (supporters.cz - 2012) 1.jpg
  • Slavia - Teplice (supporters.cz - 2012) 2.jpg
  • Slavia - Teplice (supporters.cz - 2012) 3.jpg
  • Slavia - Teplice (supporters.cz - 2012) 4.jpg
  • Slavia - Teplice (supporters.cz - 2012) 5.jpg
20.09.2012 Tribuna Sever 23

Komentáře