Páteční večer se naše Slavia představila v Českých Budějovicích. Na hřišti podlehla domácímu týmu 0:1, v hledišti domácí příliš vidět nebyli...

 

Další super termín na výjezd, pátek večer je ideální pro každého pracujícího i studenta. Proto nebyl pořádán hromadný ultras výjezd. Do Budějovic se tedy vyrazilo na skupinky busem, vlakem a hlavně auty. Většina účastníků zájezdu se klasicky nejvíce těšila na pana Poborského, LoboTomíka Řepu a slávistickou legendu Františka Cipra.

V prvním poločase se fandilo, pro naše jarní výjezdy typicky, bohužel průměrně. Díky několika fanatikům se alespoň dařilo prodlužovat délku chorálů. Kryse Poborskému jsme pořád neodpustili a opět se bouřilo "Za zradu jenom jeden  trest...". Nějaké ty pochvaly se také snesly na prázdnou hlavu Řepáka, ale vesměs si ho nikdo pořádně nevšimal. Což rozhodně neplatilo pro druhou polovinu sportovního klání. Vedle sektoru hostí se usídlila skupinka asi 10ti místních individuí ("chuligáni" BGB, máničky, ožralové a vůbec místní smetánka) a bouřila naším směrem originální pokřiky DY-NA-MO a Slavia JU-DE s prapodivním rytmickým tleskáním. Poděkovali jsme potleskem a více si jich nevšímali až do okamžiku, kdy jim došly peníze na pivo. Většina slávistů se nad BGB přeci jen slitovala a tak jejich směrem letěl roj mincí. Domácí rowdies ukazovali svoje peněženky a snažili se být nad věcí. K vlastnímu posouzení tak nechám jejich poločasový sběr drobných. Vaše bída, naše radost...

V druhém poločase support vylepšujeme větší intenzitou a pestrostí chorálů. Fandili jsme zatím nejlépe ze všech jarních výjezdů. Navíc se v 65. minutě stylově rozmisťujeme do tvaru písmen F a C a roztahujeme šály. Vše doplňujeme písničkou "Franta má narozeniny, my máme přání..." Poměrně pěkná, živá choreografie z fanoušků. Aktérům patří velké díky!

Nenávistnou atmosféru rozpoutal LoboTom, který rozehrál svoje další představení. Nejdříve vzal na vidle LJ, poté několikrát strhl a srazil na zem Pospěcha. K tomu mám dvě poznámky. 1. Tohle by si v cizině rozhodně nedovolil, protože by inkasoval červené karty jak na běžícím pásu. Následovali by pokuty jak do klubu, tak od svazu. U nás se ho každej rozhodčí bojí. Bylo vtipné sledovat řepku v evropských pohárech, jak hrál jako beránek. 2. Neuvěřitelně mě sere posranost slávistických hráčů. Třeba takový Bohm nebo zejména Pospěch jsou chlapy jako hory a Řepkovi se prostě nepostaví! Do nebe volající jsou ubrečené rečičky před a po zápase.

Zbytek druhého poločasu se již nic zajímavého nestalo. Slavia měla celý zápas převahu, ale díky neschopnosti vstřelit branku, nakonec prohrála 1:0. Při děkovačce jsme se snažili hráče psychicky podpořit. Otázkou je, jestli tenhle kádr má na něco navíc. Jestli stávající výkony nejsou pro tyto hráče strop.

Drzost, buranství a machrování přes plot se domácím nakonec vrátilo i s úroky. Snad je to nakopne a začnou být zase aktivní i jinde než v hospodě. Během dne také tratili slušné množství šál.

Poslední slova nechám domácímu kotlíku. V něm se sešla opravdu slušná reprezentace. Půlku osazenstva tvořili fans sparty, zbytek úplatnej fanklub v růžovejch dresech. Že by měla sparta další NEdružbu k Žižkovu, Košicím, Nitře, Widzewu, Austrii Vídeň, Mnichovu 1860...?

 

Fotogalerie

  • B - Slavia Praha (Vašek - 2012) 1.jpg
  • B - Slavia Praha (Vašek - 2012) 2.jpg
  • B - Slavia Praha (Vašek - 2012) 3.jpg
  • B - Slavia Praha (Vašek - 2012) 4.jpg
  • B - Slavia Praha (Vašek - 2012) 5.jpg
  • B - Slavia Praha (OZ - 2012) 1.jpg
16.04.2012 Tribuna Sever 23

Komentáře