Reportáž z generálky na ligu v Písku!

Slavia, stejně jako loňský rok, odehrála svoji generálku na ligu v Písku proti druholigovým Českým Budějovicím. Protože loňský zápas navštívili jihočeští sparťané a chuligáni Dynama, kteří společně mlátili slávistické normály (i třeba rodiny nebo starší lidi) a obírali je o jejich suvenýry, rozhodli se zejména mladí zástupci Tribuny Sever, že neponechají nic náhodě a utkání navštíví.

 

Do Písku tedy přijelo několik skupin slávistů, kteří si udělali procházku zajímavým městem a poté vyrazili na stadion, kde nebyl na první pohled žádný fanoušek soupeře ani Sparty, z čehož byla hlavně radikálnější část Tribuny Sever zklamaná. Na konci prvního poločasu ovšem slávisté zpozorovali podezřelou osobu, která se nakonec ukázala jako jedna z aktérů loňské partyzánky na Slavii. Tento budějovický chuligán schytal pár facek a potupně opustil stadión středem hřiště.

 

Ve druhém poločase se párkrát zafandí, odpálí se nějaké pyro a do 80. minuty zápasu se už nic zajímavého neděje. Poté se ale jeden z fanatiků začne nudit, svlékne se a v kukle si běží plácnout s naším brankářem Martinem Berkovcem. Všechny tribuny v Písku se náramně baví, tleskají, naháč uteče pořadatelům a zvesela utíká za ostatními slávisty. Pro toto jednání ale neměla pochopení místní ochranka, která vytahuje pískové rukavice, teleskopy  a vrhá se na slávisty. Strhne se poměrně slušná mela, ve které má navrch Tribuna Sever. V tu chvíli, kdy začínají securiťáci ustupovat, ovšem nastupují policejní těžkooděnci, kteří za pomocí pepřových sprejů a bůhví čeho ještě slávisty rozhánějí. Nutno podotknout, že tribuny, které se ještě před 5 minutami bavili vystoupením slávistického naháče a povzbuzovali ho, nyní tleskají agresivnímu zákroku policie. Policisty se slovy „zbijte je“ hecuje také sportovní manažer Dynama České Budějovice Martin Vozábal. PČR zatýká 3 slávisty, jejichž posádky na ně v Písku pochopitelně čekají. Na hřišti Slavia vítězí poměrem 2:0, tak snad budeme takovéto výsledky vídat i v ligovém ročníku…

 

V neděli 2.7. všichni do Edenu na Liberec. Na utkání, které startuje v 17:00 přineseme preview již zítra.

Slavia je věčná!

Fotogalerie

31.07.2015 Krasoň Vašek

Komentáře