Slavia se po dlouhých letech představila na pražské Julisce. Velmi solidně zaplněný stadion sledoval bezbrankovou remízu, plácal plácačkami jak smyslů zbavený a sledoval solidní představení slávistických fanoušků.

Hromadný sraz jsme si v pondělí naplánovali na, pro pražáka nelidských, 15:15. Ve stanici metra Dejvická se sešlo přibližně 200 slávistů, kteří chvíli po půl čtvrté pěšky vyrazili na nedaleký stadion Dukly.

Za doprovodu několika antonů, policejních aut, desítek členů kriminální policie, fotografů, kameramanů, městské policie, antikonfliktního týmu, fízlů na koních a policejního vrtulníku (to jsou ty vládní škrty, vtipné (nebo smutné) hlavně v souvislosti s článkem ZDE!) vyráží skupina slávistů na Julisku.

U vstupu nebyl snad žádný problém, vše proběhlo korektně a v klidu. Sektor zpočátku nebyl dostatečně naplněný na to, abychom byli vpuštěni (podle předchozí domluvy) do spodního sektoru. Naštěstí na poslední chvíli dorazili někteří opozdilci a tak se velká část slávistů přesunula blíže hrací ploše.

Po pár minutách "uvelebování" se rozjelo solidní fandění, do kterého se zapojlii snad všichni ve spodním sektoru a přidávali se i ti v sektoru původním pod střechou stadionu. Za pár minut dorazili fandící slávisté i do vedlejšího sektoru a tak jsme mohli hráčům na Julisce vytvořit domácí prostředí.

Slávistů se celkově, i přes nepříznivý termín, sešlo na stadionu Dukly slušný počet. 450 fandících ve spodním sektoru, další více než stovka v horní části tribuny a stovky dalších slávistů po celém stadionu. Slušně také zněly dělené pokřiky.

Jak bylo fandění v první půli dobré, tak na začátku druhé půle lehce upadlo. Slávisté ještě nejspíš trávili klobásky a pivečka (mimochodem - hnus, hnus). Všechny přítomné rozhýbala jednoduchá choreografie, kdy se v sektoru objevily kartony se slávistickými hvězdami (kupodivu je každý držel správně cípem dolů!) a ve spodní části tribuny nápis "Nejkrásnější" a hezky vystínovaná hvězda. Jednoduché, ale celkem efektní choreo.

V sektoru se také objevila nějaká ta pyrotechnika (a ne zrovna málo), která dala celkově hezký efekt a opět trošku oživila fandění.

Hráči nám již počtvrté na jaře předvedli opravdu gólové hody a tak se dočkali i zasloužené děkovačky. :-)) Snad si ty góly schovávají na sobotní derby se spartou!

Domácí dvacítka se "předvedla" nudným, stále se opakujícím faděním a zbytek stadionu pak hlavně neustálým, ale za to fanatickým plácáním tleskátky, které byly rozdávány u vchodu.

Po zápase se většina odebírá do svých domovů a nebo oblíbených restaurací a hospůdek.

V sobotu nás čeká zápas ze všech největší, derby s rivalem z letné. K tomuto utkání přineseme samostatný článek a informace. Nikdo z vás by neměl chybět!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS), slavia.cz,

Video: Bude přidáno!

 

Fotogalerie

  • Dukla - Slavia (Vašek - 2012) 1.jpg
  • Dukla - Slavia (Vašek - 2012) 2.jpg
  • Dukla - Slavia (Vašek - 2012) 3.jpg
  • Dukla - Slavia (Vašek - 2012) 4.jpg
  • Dukla - Slavia (Vašek - 2012) 5.jpg
  • Dukla - Slavia (Vašek - 2012) 6.jpg
  • Dukla - Slavia (Vašek - 2012) 7.jpg
  • Dukla - Slavia (Vašek - 2012) 8.jpg
  • Dukla - Slavia (slavia.cz) 1.jpg
  • Dukla - Slavia (slavia.cz) 2.jpg
19.03.2012 Tribuna Sever 23

Komentáře