V pochmurné atmosféře vyhrála Slavia teprve třetí utkání této sezóny. V Edenu zdolala tým Českých Budějovic...

 

 

Již při příchodu ke stadionu každý věděl, že návštěva na utkání s Budějovicemi bude více než žalostná. Pochmurná neděle, neatraktivní soupeř, rozepře mezi fanoušky, nevraživost vůči vedení, nevraživost vůči hráčům, to vše byly aspekty, které hrály roli.

Na stadion tak dorazilo jen něco kolem 3000 diváků (oficiální návštěva přes 5000 byla hodně, hodně nadsazená). Většina lidí nejen v kotli opět v černém, opět dominovaly na stadionu hlavně nesouhlasné transparenty.

Fandění od začátku do konce průměrně, hodně průměrné. Lidí v kotli naprosto tragický počet. Většina nemá v této situaci vůbec chuť chodit na fotbal, ostatně nedivíme se. Věříme však, že přijdou zase světlejší chvilky.

Opět se objevovaly pokřiky na trenéra Straku i na ředitele Platila. Povedl se i dělený pokřik se zbytkem stadionu. Objevil se však také pískot při každém pokřiku na Straku. To skutečně ta hrstka pískajících nepřekousne několikasekundové skandování? Nejzábavnější poté bylo, když se snažili pokřik přehlušit skandováním "Slavia do toho".

Za celý zápas s prominutím neotevřou hubu, ale jakmile mohou něco negovat, tak to jde samo. Mimochodem to samé vyčítají nám...

Hráči utkání sice zvládli, ale nepřeceňujme toto vítězství. Porazit v desíti hrající Budějovice doma, to není žádný důvod k oslavám. Jak bylo také domluveno, vypuštěna byla tradiční děkovačka, hráči pouze přišli hrstce fanoušků na stadionu zatleskat za povzbuzování. Pozorní z vás si jistě všimli, že na "děkovačce" chyběl Jan Blažek. Těžko se domnívat, proč nebyl, ale jistě k tomu měl pádný důvod. Profesionální fotbalista jeho kalibru, zakládající si na 100% přístupu k fotbalu, morálce a dobrým vztahům k fanouškům, by přeci děkovačku nevypustil. Nebo je možné, že o dohodě hráčů a fanoušků neslyšel.

Další zápas vyjíždíme do Uherského Hradiště k utkání s místním Slováckem. Po dlouhé době výjezd (info na stránkách), dobrý nedělní termín, vyražme všichni a v černém!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS)

Video: Vltava (MSFO), Richi (SN),

Fotogalerie

  • Slavia Praha - České Budějovice (Vašek - 2011) 1.JPG
  • Slavia Praha - České Budějovice (Vašek - 2011) 2.JPG
  • Slavia - Budějovice (Vašek - 2011) 3.jpg
  • Slavia - Budějovice (Vašek - 2011) 4.jpg
  • Slavia - Budějovice (Vašek - 2011) 5.jpg
  • Slavia - Budějovice (Vašek - 2011) 6.jpg
  • Slavia - Budějovice (Vašek - 2011) 7.jpg
  • Slavia - Budějovice (Vašek - 2011) 8.jpg
25.10.2011 Tribuna Sever 23

Komentáře