Na 4. ligové kolo připadl výjezd do nedalekých Teplic, který byl navíc vybrán na 2.slavistické párty jako výjezd podzimu...

 

 

Předchozí dva výjezdy minulého ročníku (Ostrava a Hradec Králové) se povedly, takže očekávání byla velká. Bohužel, jako už to tak bývá náhoda/naschvál (každý ať si přiřadí podle vlastního uvážení) způsobila, že zápas připadl na nesmyslný pondělní termín (jako kdyby nestačilo, že se hraje v pátek, sobotu i v neděli).

Na utkání se vydává první větší skupina, něco kolem 120 lidí, vlakem v půl dvanácté. Cesta probíhá za klasické policejní pozornosti bez větších excesů. Lejou se piva, probírá se fotbal a situace ve Slavii a učí se nový chorál. Po příjezdu probíhá v parném dni občerstvování v místních hospůdkách a barech. Větší skupinka slávistů navštíví i místní aquapark, kde se k nim přidávají i uniformovaní příslušníci. V průběhu odpoledne přijíždějí další účastníci zájezdu pozdějšími spoji a auty (jsou i tací, kteří si nechají ujet dva vlaky, na cestě stráví pět hodin a doráží až na druhý poločas :-). Hlavní část Tribuny sever přichází na stadion půl hodiny před zápasem, ověšujeme sektor vlajkami, z těch velkých visí dole na plotě Gang of Slavia, na straně sektoru ULTRAS. Velkým zklamáním výjezdu byla i absence slibovaných palačinek. Nepomáhají naše prosby ani úplatky a obsluha občerstvení dostává slušný hysterický záchvat. Na začátku utkání je sektor pro hosty zaplněn tak ze tří čtvrtin, nějakými 500 fans. Po absenci megafonu v Liberci je tentokrát vše zajištěno a slavisté se od úvodního hvizdu pouští do slušného supportu, velká část sektoru je do půl těla. Velmi dobře se ujal nový chorál oooo – nanana. Bohužel nadrženému bubeníkovi se ve dvacáté minutě podaří prorazit buben, a tím podpora na několik minut ochabne, než se podaří provizorně blánu zalepit lepenkou.

V cca polovině 1. poločasu přichází od protější tribuny cca 25ti členná skupina slavistů. Vydávají se na protější stranu stadionu, kde v horní části tribuny postává 8 podezřelých, těžko identifikovatelných jedinců. Slavisté se pod zmiňovanou skupinku v pohodě dostávají, ale první domněnka, že jde o rudé, se nepotvrzuje a nakonec se z nich vyklubou slavisté. (Mezitím dostáváme info, že 2 mladí chuligáni dostali přes tlamu od rudých, kteří nás přijeli do Teplice monitorovat). Chvilku si společně zaskandují a odchází k nám do sektoru. Ve 35. minutě vylétne z hostujícího sektoru tlakový granát, který slušně zamává i kamerami televize. V průběhu dalších pěti minut zaduní stadion ještě několikrát. Zápas je na chvíli přerušen, pořadatel opakuje dokola, že žádá fanoušky, aby přestali vhazovat pyrotechniku, jinak bude sektor vyklizen. Své si samozřejmě přisadí komentátoři české televize, hlavně rádoby odborník Drobný už poněkolikáté trapně moralizuje. Drobné dělostřelecké cvičení přinese oživení do sektoru a fandí se velice dobře!

Průběh druhého poločasu nepřinesl nic zajímavého, slavisté fandí průměrně, vymyká se jen nový chorál, představený poprvé na tomto zápase, který si všichni náramně užívají. Nepříliš pohledné, spíš bojovné utkání, kdy je Slavii odepřena penalta, dospěje do bezbrankové remízy. Velmi krátce k Teplickým. V protilehlém rohu se sešlo něco okolo 50 fans, jejich support, jestli nějaký byl, nelze zhodnotit, protože jednoduše nebyli slyšet. Vlajku nevyvěsili ani jednu. Na podélné tribuně je ještě skupinka fanoušků s bubnem, kteří se občas projevili nějakým jednoduchým pokřikem a trapnými urážkami na náš klub.

Během dne proběhl i menší piknik s domácími zlobivci. Na obou stranách bylo 12 bojovníků a vítězství si připisují slávisté.

Cesta nazpátek vlakem probíhá celkem v poklidu. Policie je dnes opravdu nezvykle klidná. V Praze 8 slávistických chuligánů vidí z tramvaje cca 15 ACS,  překvapivě se ale nic neděje. Za několik stanic se ale přátelé z Letné opět ukazují, tentokrát posílení, v počtu asi 30 kousků. Rudí nabíhají do tramvaje a slávisté se proti přesile celkem drží. Několik sparťanů inkasuje a jeden, zřejmě slušný plavec, si zkusí z tramvaje start na znakařské trati. Po chvilce se projevuje početní převaha a slavisté dostávají oklep.

Celkově je třeba hodnotit výjezd podzimu do Teplic jako zklamání, absence choreografie i účast se určitě předpokládala vyšší navzdory pondělnímu termínu. Vždyť jsou Teplice hodinu cesty autem a hodinu a půl vlakem, tak proč nás nemůže být víc než jen 500? Pro nás všechny je to motivace na další půlsezónu při dalším výjezdu, tentokrát jara.

 

video: Vltava (Ultras)

 

 

 

26.08.2011 Chemik 23

Komentáře