Druhé vítězství v řadě, posun na osmé místo v tabulce a pěkná předvedená hra sešívaných, to je resumé utkání s Teplicemi, kterému na tribunách přihlíželo něco k sedmi tisícům diváků...

 

Každý doufal, že se v ideálním nedělním termínu, navíc v době, kdy konečně přichází jaro, podívá na stadion alespoň 8000 diváků. Téměř 7000 diváků tedy bylo mírným zklamáním, přesto atmosféra patřila k těm lepším.

Zpočátku se poměrně dobře fandilo a oproti minulému utkání s Brnem výrazně pomohl megafon. Kvůli špatné domluvě a některým nesrovnalostem s vedením jsme byli vpuštěni na stadion až dvě hodiny před utkáním, tudíž z plánovaného chorea sešlo a připravíme jej až při dalším domácím zápase s Hradcem Králové.

Jediné, co jsme stihli, byl nápis pro dva zadržené chuligány, kteří jsou na nucené dovolené ve znění "Paklíč, Pája - držte se!".

První gól povedené posily Zbyňka Pospěcha rozjásal stadion, který ještě nestačil doslavit první branku a přišla hned druhá z kopačky Lukáše Jarolíma! Stejná situace se pak opakovala i po jeho brance, kdy však povedená střela Hory skončila pouze na břevně...

Atmosféra gradovala a tým po první půli za vydatného potlesku stadionu odcházel do šaten.

Po přestávce Slavia neslevila, ale po pěkné akci jednoho z teplických hráčů přišla o dvoubrankové vedení, když Teplice snížily na 2:1. Vzápětí však slávisty opět rozjásal Lukáš Jarolím a účet zápasu uzavřel Milutinovič (opakovačka se zbytkem stadionu se jménem Zoran Milutinovič stála za to :-))

Na tribunách se poměrně dobře fandilo (i když mohlo být daleko lépe) a improvizovaně jsme využili několik stovek starých letáků, které byly rozdány, roztrhány a po odpočítání vyhozeny do vzduchu, což dalo hezký efekt, i když letáků bylo daleko, daleko více...

Závěrečná děkovačka byla po dlouhé době vítězná a stála za to. Za zmínku stojí ještě údajná návštěva zraněného mladého slávisty z "A" týmu Ondřeje Petráka v kotli a také přivítání Davida Kalivody, slávistického srdcaře.

David ihned po utkání Strašákovi napsal sms ve znění "Děkuju, jste fantastický! A gratuluju k výhře! :-)"

Domů a do přilehlých barů tak každý odcházel se skvělým pocitem. Věříme, že na další utkání bude návštěva zase o něco vyšší a třeba atakujeme hranici 10 000 diváků, kteří by měli být na Slavii opět minimální návštěvou!

Ne všichni však pokračovali domů, část slávistů se vydala do nedaleké haly podpořit futsalisty proti velkému favoritovi futsalové soutěže, Chrudimi. Fandění bylo obstojné, avšak hra odpovídala předzápasovým předpokladům. Chrudim zvítězila jasně a suverénně 7:0, což však nejspíš každý očekával a děkovačka slávistům se konala nejen za tento zápas, ale za celou povedenou sezonu. Hoši děkujeme!

Skvělý den, Slavia opět žije a věřme, že se bude zvedat a křísit na všech frontách!

Teď už všichni do Olomouce pro další ligové body a pochopitelně za skvělou zábavou, která tento výjezd vždy provázela!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (Ultras),

Video: Richi (slavistickenoviny.cz)

Fotogalerie

  • Slavia - Teplice (Vašek) 1.jpg
  • Slavia - Teplice (Vašek) 2.jpg
  • Slavia - Teplice (Vašek) 3.jpg
  • Slavia - Chrudim - futsal.jpg
15.03.2011 Tribuna Sever 22

Komentáře