Slavia Praha - Bohemians 1905 (futsal)

V sobotu 22.1. se v pražském Edenu odehrál nejatraktivnější futsalový duel a to vršovické derby mezi Slavií Praha a Bohemians 1905. Velmi emotivní zápas se skvělou atmosférou nabídnul mnoho zajímavého. Více, včetně videí, v článku...

Velmi vyhecovaný duel se očekával již před utkáním. Vše nasvědčovalo tomu, že dorazí v hojném počtu oba tábory fanoušků, protože fotbalisté Bohemians 1905 dohráli zimní utkání Tipsport ligy na umělé trávě v Edenu právě půl hodiny před začátkem futsalového zápasu.

Od úvodních minut oba tábory výborně fandili a dovolím si tvrdit, že takovou atmosféru od obou táborů futsalový duel ještě nezažil. Na utkání také dorazilo poměrně velké množství diváků a vše nasvědčovalo kvalitnímu zážitku.

Futsalisté domácí Slavie zvládli první půli lépe a odcházeli do šaten za příznivějšího stavu 1:0. Fanoušci se odebrali do přilehlé restaurace v areálu. Zde to od začátku trochu jiskřilo, hlavně zásluhou bohemácké omladiny, která odmítla domluvený střet s mladými slávisty a poté když věděli, že na futsale příliš mnoho slávistických radikálů nebude, vyskakovali si na mladé ultrasáky.

Slávisté si to pochopitelně líbit nenechali, párkrát se strhla menší strkačka a padaly i nějaké ty rány. Poté byla již k vidění milovaná kriminálka (na tomto zápase bylo přítomno asi 7 členů kriminální policie, několik antonů těžkooděnců a městská policie) a tak zelenobílí hrdinové odešli a slávisté se vrátili ke svým půllitrům.

Jelikož se na naší scéně nic neděje, sbírají fízlové body i na takto nesmyslných akcích, jistě se totiž bojí o svá teplá místečka, o která by mohli přijít při nedostatku práce (tedy flákání se) a nadbytečném počtu fízlů.

Druhá půle byla již jasná a to jak na palubovce, tak v hledišti. Hodně klokanů opustilo halu při druhé brance v jejich síti a za stavu 3:1 zel sektor pro hosty téměř prázdnotou...

Slávisté naopak výborně fandili a užívali si závěr utkání. Děkovačka stála opět za to, výborný superděda nezklamal a hráči se bavili stejně jako fanoušci. Hoši děkujem!


 

Po futsalu ještě následoval extraligový duel sličných volejbalistek a tak na svých místech zůstalo poměrně velké množství fanoušků.

Slávistky nastoupili proti suveréně prvnímu týmu ženské extraligy, kdy podle slov samotného šéfa ženského volejbalu je tým soupeřek o třídu výš.

Podle této prognózy to však na palubovce vůbec nevypdalo, hráčky se nechaly strhnout na poměry volejbalu skvělou podporou, střídačka se dokonce sama zapojovala do fandění a občas kotel slávistů sama rozeřvala.

Vítězství 3:1 na sety mluví za vše a následovala další oslava naší slávistické rodiny. Je hezké vidět, jak každý sportovní oddíl Slavie táhne za jeden provaz i společně s fanoušky a když do hry vložíte srdce, za výborné podpory fanoušků je možné všechno! Holky děkujem!

Slávistický den byl tedy úspěšný na všech frontách, jak můžete vidět na videích. Díky všem, kteří dorazili!

Ať žije Slavia!

 

Video: Blueflash (Ultras), Vltava (MSFO)

 

23.01.2011 Tribuna Sever 22

Komentáře