Ve spolupráci fanoušků Slavie a Bohemians vzniká nové politické hnutí. Jeho první krátké představení a stručné cíle čtěte v článku...

 

 

Jsme příznivci Slavie. Jsme příznivci Bohemians. Milujeme svoje kluby, a milujeme místo, kde žijeme – Prahu 10 – Vršovice, Strašnice, Malešice, Záběhlice a Vinohrady. Jsme tu „Domácí“.

A jako „Domácí“ se domníváme, že radnice Prahy 10 má obrovský dluh ke sportu a fotbalu zvlášť.

Svou nečinností v uplynulých letech způsobila, že ani jeden z prvoligových klubů, které sídlí na Praze 10 – Bohemians a Slavia, nemají vlastní stadiony. Svým nezájmem vyprovodila před lety Slavii do strahovského vyhnanství a i vinou její dlouhodobé nečinnosti balancují Bohemians na hraně holé existence.  Oba tyto kluby byly vmanipulovány do pronájmu u společnosti nečitelného původu, vlastnické struktury i nejasných záměrů.

Proto chceme využít příležitosti, kterou nabízejí podzimní komunální volby a kandidovat do zastupitelstva Prahy 10 pod hlavičkou politického hnutí „Desítka pro domácí“.

Radnice Prahy 10 a Magistrát hl. města Prahy tvoří výjimku mezi ostatními zastupitelstvy v České republice, kde je naprosto běžné, že „město“ cílevědomě a systematicky pomáhá svým klubům.

Namísto pochybné investice v řádech stovek milionů korun, kterými se chystá radnice vstoupit do majetkově zcela neprůhledné společnosti vlastnící stadion, požadujeme transparentní adresné dotace do obou klubů -  Slavie i  Bohemians 1905.

Bude pak jen na klubech samotných, jak s těmito dotacemi naloží. Zda je použijí k rekonstrukci svých stadionů, rozšíření zázemí (např. o Síň tradic) nebo na výchovu mládeže.

Chceme vytvořit jednotný a silný hlas všech fanouškovských skupin, protože ten bude jen stěží možné ignorovat. Hlas, který jasně řekne, že úcta k tradicím, vytvořeným generacemi před námi, hrdost na to, že můžeme ctít klubové barvy a zažívat pocit sounáležitosti, či se vracet do míst, která považujeme za svůj fotbalový domov, mají nevyvratitelnou hodnotu. Hodnotu nadřazenou privátním zájmům těch, kteří fotbal a kulturu s ním nerozlučně spjatou považují pouze za nástroj byznysu či prostředek manipulace pro dosažení osobního prospěchu.

Chceme zachovat Vršovice fotbalové. Chceme úctu k tradicím a fanouškům. Chceme se tu cítit jako DOMÁCÍ a ne jako hosté.

Přípravný výbor „DESÍTKA PRO DOMÁCÍ“


Logo nového hnutí:

I ty zvedni ruce pro desítku!

16.06.2010 Tribuna Sever 21

Komentáře