Souhrn 17.kola ligy!

Další novinkou, kterou zde vždy po skončení kola naleznete, je souhrn kola pohledem na tribuny. Jedná se souhrn většiny zápasů české ligy po fanouškovské stránce, fotky a krátké zhodnocení...

Tento nápad se na několika českých stránkách Ultras již objevil a naším cílem není toto shrnutí kopírovat, ale naopak rozšiřovat a zejména se zde bude objevovat proto, že jsme národ soutěživý a tak jistě každý z vás rád porovná prezentace svého klubu s těmi ostatními v ČR.

V krátkých shrnutích se budeme snažit zachovat co největší objektivnost a snažit se psát fakta. Samozřejmě se omlouváme za některé nepřesnosti, které je možné, že zde najdete, čerpat budeme z několika zdrojů a tak informace nemusí být úplně přesné.

Je samozřejmé, že informace se mohou od reality lehce lišit, jiné zase nemusíme sehnat stejně jako například fotky. Pokud se najdou jedinci z ostatních táborů, kteří by rádi cokoliv poupravili, mají možnost napsat na maily, které naleznete v kontaktech...

 

Zde je souhrn 17. kola české nejvyšší soutěže:


 

Střížkov - Slavia Praha (0:1)

Na utkání pochodovalo přibližně 300 slávistů. Na tribuně za bránou se jich sešlo 1200 a odpálen byl jeden oheň a vyvěšeno bylo poměrně velké množství vlajek. Fandění bylo poměrně slušné, ale na úvod jarního kola nic světoborného. Střížkovských fanoušků bylo na tribuně asi 100 a prezentovali se pouze trubkami a bubny. Celkově na stadion dorazilo přibližně 4500 diváků. Celý článek ZDE.

Sparta Praha - Příbram (1:1)

Sparťanů dorazilo na stadion něco přes 10 000 a v kotli se jich sešlo přibližně 300. Nepřipravili si žádnou prezentaci, v kotli téměř nevisely ani vlajky a tak bylo k vidění jen poměrně slušné množství menších vlajek na stadionu. Kotel nebyl nijak organizovaný a tak se support skládal pouze z jednoduchých pokřiků, ke kterým se občas přidávala i protilehlá tribuna. Hostů dorazilo 16, vyvěsili jednu vlajku, jinak bez prezentace.

Dynamo České Budějovice - Teplice (0:0)

Na stadion Český Budějovic dorazilo 2886 diváků, kteří viděli bezgólovou remízu. Hostů dorazilo přibližně 40 a snažili se v průběhu utkání fandit. O domácích informace nemáme...

Mladá Boleslav - Kladno (0:1)

3021 diváků sledovalo překvapivou výhru Kladna na půdě Mladé Boleslavy. Domácí zpočátku dobře fandí, pote přebírá iniciativu přibližně 70 hostů, kteří doráží na stadion později kvůli partizánce cca. 15 sparťanů a organizovaným supportem vytváří na Kladno dobrou atmosféru. Choreo Kladenským nebylo vpuštěno a tak odpalují pouze menší pyro.

Sigma Olomouc - Slovácko (1:0)

Na Olomouckou Sigmu se přišlo podívat 4774 diváků, při čemž velké množství dorazilo také z nedalekého Slovácka. Fanaticos, jak si ultras skupina Slovácka říká, přijeli s novou vlajkou a několika dalšími menšími, naprosto zaplnili sektor na Hané a vytvářeli skvělou atmosféru. Domácí kotel nebyl tak početný, ale poměrně slušně fandil a sešel se opět na "půlce", kde se nejspíš už nastálo usadí.

Jablonec - Bohemians 1905 (3:0)

Na utkání dorazilo 4812 diváků. Fanoušků Bohemians dorazilo na 500 - 700 a od začátku výborně fandili. Ani prohra jim nevzala vítr z plachet a slyšet byli také některé nové chorály. Choreografii si Ultras klokanů připravili směřovanou proti nesmyslným nařízením a pokutám svazu. Došlo také k menším šarvátkám na tribuně s místními fanoušky a po zápase také s policajty. Domácí kotel se na jablonecké poměry sešel také slušný a tak byla atmosféra zápasu dvou zeleno-bílých klubů velmi dobrá!

Brno - Slovan Liberec (1:0)

Na Brněnský stadion dorazilo na 2481 diváků. Domácí kotel čítal přibližně 100 lidí a snažil se v průběhu utkání fandit, ale i na Brno jistě podprůměrný výkon. Hostů z Liberce dorazilo cca. 70 s vlajkami, vlajkami na tyčích a obouručkami. Přibližně polovina Libereckých po celé utkání dobře fandila, druhá polovina se zapojovala jen zřídka.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava (0:0)

V domácím kotli se sešlo něco kolem 200 fanoušků, na Plzeňské poměry dobře fandili a odpálili i nějaké to pyro. Hostů dorazilo přibližně 290, většina ve stejných, modrobílých čapkách a připravili si také choreografii na téma evropské hlavní město kultury, o které právě s Plzní soupeří. Po celou dobu utkání slušně fandili...

01.03.2010 Tribuna Sever 0

Komentáře