První zápas nové sezony 2009/2010 je za námi, pojďme si zápas společně zhodnotit... Přidány nové fotografie!

 

Utkání prvního kola nám do Edenu přivedlo soupeře z Mladé Boleslavi. Stadion se od počátku slušně plnil a krásné počasí dávalo vědět, že by se mohlo sejít v Edenu slušné množství natěšených slávistů. Těch nakonec přišlo na úvodní zápas něco kolem 13 500, což v době prázdnin při televizním přenosu sice není špatné, ale na to, že se hrálo v ideální čas 18:15 v sobotu, mohlo být toto číslo ještě lepší.

Kotel byl již od počátku opět našlapaný tak, jak to má být. Před zápasem jsme zjistili, že kotel je na celou sezonu téměř vyprodán, což znamená, že se na každý zápas můžeme těšit na kotel +- 4000 lidí! Před utkáním jsou samozřejmě v provozu oba stánky Ultras, zde jen doplním, že se budeme snažit v nejbližší době rozšířit náš sortiment a to zejména v podobě triček, nových šál a dalších suvenýrů!

V kotli se před utkáním také rozdávají lístečky s informacemi o vlakovém výjezdu do Brna, který se uskuteční v neděli 2.8. V letošní sezoně se budeme snažit vždy informace o dalším výjezdu šířit již na předchozím domácím utkání, to znamená minimálně týden dopředu, aby měl každý čas se na výjezd připravit. Věříme, že pomůže i rozdávání lístečků s informacemi po kotli a na výjezdech se nás bude scházet daleko větší množství!

Již po nástupu hráčů na hrací plochu následuje obrovský aplaus a fandění při nástupu hráčů na hrací plochu k zápasu je naprosto fanatické. Bylo vidět, že lidé byli na první zápas opravdu natěšení! Hráči, stejně jako při derby, přinášejí do kotle 10 vlajek, což je signálem pro nás, abychom hráčům vytvořili kvalitní atmosféru po dobu celých 90 minut!

Fotbal v první půli není úplně ideální, je vidět, že se hráči potřebují sehrát, podpora je v našich podmínkách v Edenu průměrná, což pro naši ligu znamená velice kvalitní.

V průběhu první půle je také připravena choreografie a to na střídačku po sektorech vlajky, kartony s hvězdami, atd. K tomu byl připraven nápis, který se však roztáhl o něco později. Doufejme, že náš fotograf vše stihnul. Efekt byl poměrně dobrý! Po shlédnutí pár fotek je vidět, že ani důkladné upozornění, že nejsme sjezd komunistů, ale fanoušci Slavie Praha, nepomůže k tomu, aby každý držel hvězdu cípem dolů! Opět se našli retardi, kteří to asi nedokáží pochopit.

Ve druhé půli se fandí o něco hůř, pomohla k tomu i nepříliš výrazná hra, kde hráči víc leželi, než stáli, hrálo se spíše ve středu hřiště a šancí také moc nebylo (vím z doslechu :-) ) Snad bude předvedená hra v předkole Ligy Mistrů o poznání lepší!

Po remíze 1:1 následuje rozpačitá děkovačka. Zůstalo na ni opravdu velké množství lidí, za což jim patří dík! Standa Vlček se při děkovačce málem rozbrečel, pro ostatní posily to bylo velmi příjemné překvapení!

Zápas to byl po všech stránkách a v našich poměrech průměrný, ale přesto se většina přítomných bavila, jak je tomu v Edenu zvykem.

Jsou připraveny nějaké novinky, chorály, popěvky, ale vše se bude cvičit na utkáních Futsalového týmu SK Slavia Praha, na jehož zápasy chystáme mohutnou podporu. Ideální prostředí haly v Edenu a další akce, které budou na utkání futsalu připraveny, jsou ideálními podmínkami pro trénování a vymýšlení nových chorálů. První zápas futsalové Slavie se odehraje v pátek 28.8. v hale v Edenu proti Klokanům Vršovice, jež chodí podporovat fanoušci Bohemians. Toto jsou předběžné informace, více přineseme v nejbližší době na našich stránkách. Toť tedy odpověď na to, zdali se dočkáme nových chorálů do nové sezony!

Ať žije Slavia!

Foto: Richi, neznámý autor, Paliol, Vašek (ultras)

03.08.2010 Strašák 21

Komentáře