Vyjádření Tribuny Sever po incidentech v Kyjevě!

Incidenty v Kyjevě vyvrcholila dlouhodobě neudržitelná situace ohledně slávistických vlajek a dalších zástav. Přes opakovaná upozornění si řada fanoušků nedává pozor na vlajky, dresy a šály, neopatrně s nimi zachází a to vede k jejich ztrácení. Je třeba si uvědomit, že fandit Slavii je sice individuální rozhodnutí, ale zároveň znamená odpovědnost ke kolektivu. Jakákoli ztráta slávistických barev je ostudou pro všechny fanoušky Slavie a především v případě vlajek se to nesmí opakovat, protože je to téměř pokaždé výsledek hlouposti jedinců, kteří neposlouchají neustále opakovaná doporučení. Je třeba, aby si každý z nás sáhl do svědomí, protože nejenom v Kyjevě jsme udělali všichni spoustu chyb. Na Tribunu Sever chodí každý zápas tisíce fanoušků, na výjezdy stovky a proto je třeba se začít lépe organizovat. Abychom těmto ztrátám zamezili a udělali pořádek, vyhlašujeme následující pravidla platná pro Tribunu Sever v Edenu a sektory hostů na výjezdech:

1) Až do odvolání vyhlašujeme DOČASNÝ zákaz věšení nových vlajek. Vlajek je velké množství, je to velmi nepřehledné a vyrábí si je spousta nezodpovědných jedinců, kteří je následně zapomínají na stadionech či tratí na úkor soupeřů. Je potřeba v tom udělat pořádek a začít se organizovat lépe.

2) Na výjezdech vyhlašujeme zákaz věšení malých vlajek, dokud nebude pověšena hlavní velká vlajka. Za prvé nám to umožní lepší vizuální prezentaci a organizaci v sektoru, za druhé, je to potřeba z bezpečnostního hlediska, jak se ukázalo v Kyjevě, protože když je přítomna hlavní velká vlajka, znamená to, že je v sektoru dost fanoušků připravených vlajky bránit. Chápeme, že každý chce vyvěsit svou vlajku na nejlepší místo, ale jde o potlačení ega ve prospěch bezpečnosti.

3) Je potřeba si uvědomit, že každá ztráta slávistických barev se dotýká celé Slavie jako fanouškovského táboru, a proto si za ni každý ponese zodpovědnost. Myslete na to, že ne pokaždé je nejlepší nápad dojít s šálou na krku přes celé město soupeře do sektoru hostí.

Tato uspořádání se týkají sektorů hostí a Tribuny Sever v Edenu, tedy míst, za které nese TS odpovědnost a nikoli ostatních tribun v Edenu.

Neberte to jako buzeraci, je to pro dobro nás všech.  Neberte to na lehkou váhu a dávejte si na slávistické barvy, především pak vlajky velký pozor!

23.08.2018 Tribuna Sever

Komentáře